Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el ICPP 2023 - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
III Jornada Postcollita de Cítrics
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), AgroBank i Poscosecha.com organitzen la III Jornada Postcollita de Cítrics que tindrà lloc dijous 19 de setembre a les 15.30 en l'Edifici Banc...
Estudi innovador de l'IVIA descobrix gens clau en la defensa i resposta a l'estrés dels cítrics i la seua relació amb el huanglongbing (HLB)
En el seu compromís per millorar la sostenibilitat i la resiliència dels cultius agrícoles, així com en la prevenció i lluita contra el HLB, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) ha...
Oferta de contracte predoctoral finançat per el programa Santiago Grisolía
L'IVIA oferta un contracte predoctoral, finançat per el programa Santiago Grisolía, per a realitzar una tesis doctoral emmarcada dins el projecte "Millora de la sostenibilitat de la producció...
Ves enrere Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el ICPP 2023
Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el ICPP 2023
Els passats dies 20-25 agost de 2023 s'ha celebrat a Lió (França), en format presencial, el 12th International Congress of Plant Pathology, ICPP 2023, en el qual el Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha tingut una destacada participació amb la presentació de les 6 comunicacions següents, fruit de treballs realitzats en el propi CTP i de colaboracions amb grups internacionals (Universitat de Mar del Plata, l'Argentina; Universitat de Bari, Itàlia; Universitat de Malayer, l'Iran i INIA Uruguai):
- Romanazzi, G., Tzortzakis, N., Ippolito, A., Allagui, M. B., Spadaro, D., Kinay-Teksur, P., Pérez-Gago, M. B., Kilic, M., Montesinos, C., Xylia, P., Mincuzzi, A., Garello, M., Remolif, G., Palou, L., D’Ortenzio, A. L., Landi, L. and Moumni, M. Innovative sustainable technologies to extend the shelf life of perishable Mediterranean fresh fruit, vegetables, and aromatic plants and to reduce waste: the experience of PRIMA StopMedWaste project.
- Quintanilla, P., Settier-Ramírez, L., Alvarez, M. V., Taberner, V., Palou, L. and Pérez-Gago, M. B. Antifungal activity of natural extracts and essential oils against Monilinia fructicola in vitro and as ingredients of pectin-based edible coatings for postharvest preservation of cold-stored nectarines.
- Souza, R. F. L., Pérez-Gago, M. B. and Palou, L. In vitro inhibition of fungi causing postharvest gray and blue molds on fresh horticultural produce by agricultural by-product extracts.
- Souza, R. F. L., Asgarian, Z. S., Pérez-Gago, M. B. and Palou, L. Reducing brown rot and maintaining plum quality during cold storage with composite edible coatings containing avocado seed extract.
- Mincuzzi, A., Sanzani, S. M., Caputo, M., Palou, L., Regni, M. and Ippolito, A. Postharvest fungal diseases of pomegranates in Southern Italy.
- Sbres, M., Pérez, E., Alves, P., Palou, L. and Vicent, A. Inoculum dynamics and environmental factors associated with the preharvest contamination of citrus fruits by Geotrichum citri-aurantii.
La majoria de treballs corresponen a investigaciones realitzades en el marc del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de la Agencia Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095), cofinançats també per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027. El dia anterior a l'inici del congrés es va realitzar una reunió de treball dels partners del projecte StopMedWaste per a posar en comú els resultats obtinguts fins al moment i discutir les actuacions futures.
Per part del CTP van viatjar a Lió els investigadors María Bernardita Pérez-Gago, Lluís Palou, la contractada postdoctoral Laura Settier-Ramírez (programa Juan de la Cierva) i el becari predoctoral Ricardo Lima de Souza, que va realitzar la seua primera presentació oral en un fòrum científic internacional. En paral·lel a les sessions del congrés, es va organitzar la taula redona “Management of postharvest diseases in Mediterranean countries to redueix food waste”, moderada pel Prof. Lluís Palou i el Prof. Gianfranco Romanazzi (Universitat Politècnica de Marche, Ancona, Itàlia) i en la qual la Dra. Pérez-Gago va intervindre amb la ponència “Antifungal edible coatings to control decay and maintain postharvest qualiti of fruits”.