Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Aportacions destacades de l'IVIA en AgroMurcia 2025

Els passats dies 12 i 13 de març va tindre lloc a Cartagena una nova edició del congrés AgroMurcia que es va centrar en els nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània. En ell van...

Nous avanços de l'IVIA en el coneixement i l'estratègia enfront del HLB

El huanglongbing o HLB és una malaltia bacteriana que representa la major amenaça per a la citricultura a tot el món. Considerada incurable, es transmet de manera natural a través d'insectes...

Jornada sobre noves estratègies per al control de plagues i malalties en caqui [NOVA DATA]

[NOVA DATA] El proper dijous 27 de març, a la Sala d'Actes Eduardo Primo de l'IVIA, celebrarem una jornada per actualitzar la informació sobre les plagues i malalties en caqui i les estratègies per...

Actualitat

Ves enrere Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita

Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita


Els passats dies 11-15 de novembre de 2024 s'ha celebrat en Rotorua (Nova Zelanda), en format presencial, l'esdeveniment Postharvest 2024 que incloïa un conjunt de tres simposis científics tots ells relacionats amb la postcollita de productes agroalimentaris, el IX International Postharvest Symposium, el VII International Symposium on Postharvest Pathology i el X International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables. El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha participat de forma destacada en els dos primers simposis, amb la presentació de 2 comunicacions orals i 4 comunicacions en format pòster científic, de les quals 3 van ser seleccionades per a la seua exposició oral en temps reduït. A més, el coordinador del CTP, Lluís Palou, va exercir de moderador de la sessió PP2 - Postharvest treatments (1) del VII ISPP.

A continuació, es relacionen les diferents comunicacions, fruit de treballs realitzats en el mateix CTP i de colaboracions amb altres grups d'investigació, tant del mateix IVIA com d'altres institucions. Assistiren al congrés els següents membres del CTP: Alejandra Salvador, Ana Moreno, Nariane Vilhena, Bernardita Pérez Gago i Lluís Palou.

La majoria dels treballs corresponen a investigacions realitzades en el marc de diferents projectes d'investigació, i destaquen els cofinançats també per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

Comunicacions orals:

  • Palou, L., García-Rodríguez, A., Pérez-Gago, M.B. Reduction of imazalil doses for the control of citrus postharvest green and blue molds through the combination with sodium benzoate and heat.
  • Moreno, A., Salvador, A., Gil, R., Vendrell, M., Vilhena, N.Q. Preharvest application of 1-MCP on persimmon.

Comunicacions en format pòster:

  • Moreno, A., Martín, R., Vilhena, N.Q., Quiñones, A., Peris, P., Salvador, A., Morals, J. Effect of preharvest calcium treatments on ‘Rojo Brillante’ persimmon quality.
  • Vilhena, N.Q., Gil, R., Moreno, A., Blasco, J., Salvador, A. 1-MCP delays the ripening of ‘Lamb Hass’ avocat after cold storage.
  • Vilhena, N.Q., Bermejo, A., Navarro, P., Soler, E., Gil, R., Salvador, A. Physicochemical and nutritional quality of new loquat cultivars.
  • Alvarez, M. V., Taberner, V., Palou, L., Pérez-Gago, M.B. Antifungal activity of natural extracts and essential oils against Monilinia fructicola in vitro and as ingredients of hydroxypropyl methylcellulose-based edible coatings for postharvest preservation of cold-stored ‘Angeleno’ plums.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter