Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA desenvolupa un sistema per a dissenyar barreres de contenció enfront del HLB dels cítrics

El huanglongbing (HLB) és una malaltia que ha posat en alerta a la citricultura mundial. És causada per bacteris del gènere Candidatus Liberibacter, que es transmeten des d'arbres malalts fins a...

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Oferta pública de 14 places amb contracte laboral a càrrec de diversos projectes d’investigació de l'IVIA

Nova edició del València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

El control biològic s'ha convertit en una eina fonamental per a mantindre els nostres cultius lliures de plagues i malalties, i en la punta de llança d'una agricultura moderna, globalitzada i...

Actualitat

Ves enrere Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el ICPP 2023

Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el ICPP 2023

Els passats dies 20-25 agost de 2023 s'ha celebrat a Lió (França), en format presencial, el 12th International Congress of Plant Pathology, ICPP 2023, en el qual el Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha tingut una destacada participació amb la presentació de les 6 comunicacions següents, fruit de treballs realitzats en el propi CTP i de colaboracions amb grups internacionals (Universitat de Mar del Plata, l'Argentina; Universitat de Bari, Itàlia; Universitat de Malayer, l'Iran i INIA Uruguai):

La majoria de treballs corresponen a investigaciones realitzades en el marc del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de la Agencia Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095), cofinançats també per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027. El dia anterior a l'inici del congrés es va realitzar una reunió de treball dels partners del projecte StopMedWaste per a posar en comú els resultats obtinguts fins al moment i discutir les actuacions futures.
Per part del CTP van viatjar a Lió els investigadors María Bernardita Pérez-Gago, Lluís Palou, la contractada postdoctoral Laura Settier-Ramírez (programa Juan de la Cierva) i el becari predoctoral Ricardo Lima de Souza, que va realitzar la seua primera presentació oral en un fòrum científic internacional. En paral·lel a les sessions del congrés, es va organitzar la taula redona “Management of postharvest diseases in Mediterranean countries to redueix food waste”, moderada pel Prof. Lluís Palou i el Prof. Gianfranco Romanazzi (Universitat Politècnica de Marche, Ancona, Itàlia) i en la qual la Dra. Pérez-Gago va intervindre amb la ponència “Antifungal edible coatings to control decay and maintain postharvest qualiti of fruits”.  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter