Diàleg entre Ciencia i Producció: ¿Pot ser la citricultura valenciana rendible de nou? El potencial de la diversificació comercial a través de nous patrons - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Els premis "Radio Castelló" de la Cadena Ser, reconeixen la col·laboració de la Cooperativa de Viver amb el grup de Regs de l'IVIA
En la recent Gal·la "XXI premis Radi Castelló" de la Cadena Ser, la Cooperativa de Viver ha sigut guardonada amb el Premi Medi Ambient, en reconeixement a la seua destacada col·laboració amb el...
Participació destacada de l'IVIA al llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha"
Ens complau anunciar la recent publicació del llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha" en el qual els Drs. Luís Bonet i Juan Gabriel Pérez, membres del grup de regs de l'IVIA,...
L'IVIA organitza, juntament amb l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) un taller sobre la vigilància de plagues i patògens de quarantena de cítrics
El 15-16 d'octubre l'IVIA va organitzar un taller de treball juntament amb l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) sobre la vigilància de plagues i patògens de quarantena de cítrics a...
Ves enrere Diàleg entre Ciencia i Producció: ¿Pot ser la citricultura valenciana rendible de nou? El potencial de la diversificació comercial a través de nous patrons
Diàleg entre Ciencia i Producció: ¿Pot ser la citricultura valenciana rendible de nou? El potencial de la diversificació comercial a través de nous patrons
El passat 16 de desembre, es va celebrar en l'IVIA, el Diàleg entre Ciència i Producció: ¿Pot ser la citricultura valenciana rendible de nou? El potencial de la diversificació comercial a través de nous patrons
Amb gran èxit de participació, es va celebrar aquest Diàleg en el qual la Dra. Forner va explicar el treball que, durant més de tres dècades realitza l'IVIA en l'obtenció de nous patrons de cítrics més adaptats a les nostres condicions ambientals. Fruit d'aquest programa és el Forner-Alcaide 5, patró obtingut per l'IVIA que millora substancialment el comportament de les varietats enfront d'altres patrons existents en el mercat.
Nous reptes, com els cítrics ecològics, cítrics de qualitat premium, patrons nanitzants i cítrics especialitzats per a la producció de sucs que són algunes de les opcions que l'obtenció de patrons i la seua adequada combinació amb varietats se'ns ofereixen davant el nou escenari de la citricultura valenciana.