Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Ves enrere Diversos investigadors de l'IVIA inclosos en la llista de científics més destacats del món

Diversos investigadors de l'IVIA inclosos en la llista de científics més destacats del món

La Universitat de Stanford (els EUA) acaba de publicar una llista que, a partir de les dades disponibles en la prestigiosa base de dades Scopus (Elsevier), relaciona al 2% de científics del món més citats en totes les àrees de la ciència, tant per a l'any 2022 com per a tota la seua carrera investigadora (fins a final de 2022). 
En ella figuren, una vegada més, diversos investigadors de l'IVIA. La de l'any 2022 inclou als Drs Lluís Palou i Mª Bernardita Pérez Gago, del Centre de Tecnologia Postcollita, al Dr. Manuel Talón, del Centre de Genòmica, al Dr. José Blasco, del Centre de Agroingeniería i als Drs Alberto Urbaneja i Meritxell Pérez Hedo, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia. D'altra banda, la llista que analitza tota la carrera dels investigadors, fins a 2022, esmenta també els Drs Palou i Pérez Gago, al Dr. Talón i a la Dra Asins, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia. 
No hi ha dubte que la inclusió dels nostres investigadors en estes llistes són una bona mostra de l'impacte i la repercussió que està tenint a nivell internacional, la producció científica de l'IVIA, sempre orientada al servei del sector agroalimentari valencià.
L'IVIA agraeix a tots els seus investigadors i als seus equips -els que estan en esta llista i els que no- l'esforç que realitzen cada dia per dur a terme una investigació d'excel·lència, i als seus col·laboradors i col·legues nacionals i estrangers l'interés que mostren per la nostra activitat i justifica la nostra presència en estos rànquings. 
Qui estiga interessat pot consultar les llistes esmentades en el següent enllaç:
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter