Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Actualitat

Ves enrere El grup d'horticultura publica un article sobre les respostes a curt termini a l'estrés hídric de plantes de pimentó empeltades

El grup d'horticultura publica un article sobre les respostes a curt termini a l'estrés hídric de plantes de pimentó empeltades

Les investigadores Dra. Ángeles Calataiud i Yaiza G. Padilla, del grup d'Horticultura de l'IVIA, juntament amb els científics de la UPV, Dr. Salvador López-Galarza i Ramón Gisbert: i del CEBAS els Drs Alfonso Albacete i Purificació A. Martínez-Melgarejo, han publicat el treball de recerca amb títol “Short-term water stress responses of grafted pepper plants are associated with changes in the hormonal balance” en la revista Frontiers in Plant Science.

Aquest treball permet conéixer els mecanismes de resposta hormonal a curt termini en condicions d'estrés hídric en planta empeltada sobre un patró de pimentó tolerant com és el cas del NIBER®, obtingut per l'IVIA i la UPV. Així mateix, s'amplia el coneixement sobre les estratègies de tolerància del NIBER® enfront de la sequera.

Entre les estratègies del NIBER® s'inclou el tancament estomàtic per a aconseguir una major retenció d'aigua en les fulles de la varietat empeltada, la qual cosa s'associa a un augment d'àcid abscísic (ABA). A més, també es va observar un major contingut en el precursor de l'etilé (ACC), àcid jasmònic (JA) i àcid salicílic (SA) al final de l'experiment. Aquests resultats permeten avançar en el coneixement per a obtindre patrons de pimentó tolerants a la falta d'aigua.

Pots accedir a l'article en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter