Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA organitza la primera reunió presencial del projecte europeo HANDYWATER (Programa PRIMA)

L'IVIA organitza la primera reunió presencial del projecte europeo HANDYWATER (Programa PRIMA)

L'IVIA ha sigut la seu de la primera reunió anual del projecte HANDYWATER (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya per l'Agència Estatal d'Investigació, a través dels fons NextGenerationEU/PRTR, Projecte PCI2021-121940). La reunió va estar organitzada pel Dr. Juan Gabriel Pérez Pérez, investigador del Centre per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible (CDAS), coordinador general del projecte i responsable del subprojecte IVIA; en estreta col·laboració amb Sr. Luís Bonet Pérez de León, cap del Servei de Tecnologia del Reg (STR).

La reunió va tindre lloc els dies 4 i 5 d'octubre en les instal·lacions de l'IVIA i en ella van participar presencialment els responsables dels nou socis del projecte, procedents de 5 països diferents (Alemanya, Egipte, Itàlia, el Marroc i Espanya). Aquesta reunió ha acollit a investigadors experts en el maneig i en el desenvolupament d'eines digitals per a la gestió del reg. També va participar l'empresa valenciana ASDRON (soci del projecte), amb la presència de Sr. Santiago Cases (gerent) i Sr. Enrique Javier Martínez (pilot de drons), tots dos experts en la presa d'imatges tèrmiques i multiespectrals amb drons.

Durant el primer dia de la reunió es van donar a conéixer els resultats i avanços aconseguits en totes les activitats del projecte desenvolupades durant el primer any i es van establir els següents passos a seguir per a la consecució dels objectius proposats. Aquest mateix dia també es va celebrar l'assemblea general del projecte.

En el segon dia es van dur a terme visites tècniques de camp a les parcel·les experimentals demostratives que ha posat en marxa el grup de l'IVIA dins del projecte en col·laboració amb les Cooperatives de Benaguasil (cítrics) i de Viver (olivera). Durant les visites tècniques, els investigadors de l'IVIA van explicar a peu de camp els estudis que s'estan realitzant. L'empresa ASDRON, va realitzar una demostració de l'equipament i aeronaus que posa a disposició per a la presa de dades. També va participar el Dr. Juan Miguel Ramírez Cuesta, investigador “Juan de la Cierva” del Centre d'Investigació per a la Desertificació (CIDE), que va realitzar una activitat formativa per als socis del projecte centrada en la presa d'imatges tèrmiques amb cambres termogràfiques a peu de camp per a conéixer l'estat hídric de la planta. La jornada va finalitzar amb una visita a la Cooperativa de Viver.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter