L'IVIA va participar en un esdeveniment a Bari (Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste - IVIA
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Seminari cientificotècnic IVIA-CIDE “Pinedes mediterrànies en el seu límit climàtic: cap a una gestió forestal per a la resiliència”
Les pinedes mediterrànies mantenen funcions ecosistèmiques clau i subministren serveis essencials però la seua resiliència davant una creixent aridesa és incerta. En aquest treball investiguem el...
L'IVIA publica dos articles sobre l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats
La creixent consciència mediambiental de la societat europea, així com la preocupació per preservar la salut de les persones i de l'ecosistema, han estimulat en els últims anys importants accions...
L'IVIA se suma al Dia Internacional de la Sanitat Vegetal
Les Nacions Unides ha designat el 12 de maig Dia Internacional de la Sanitat Vegetal amb l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de la sanitat vegetal i de com pot ajudar a...
Ves enrere L'IVIA va participar en un esdeveniment a Bari (Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste
L'IVIA va participar en un esdeveniment a Bari (Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste
Els passats dies 27-29 d'abril de 2023 s'ha celebrat en la Universitat de Bari (UNIBA, Bari, Itàlia), en format presencial, un esdeveniment múltiple amb diferents activitats relacionades amb el projecte europeu StopMedWaste (programa PRIMA), del qual el CTP de l'IVIA forma part com ‘partner’ investigador espanyol, amb la Dra. María Bernardita Pérez-Gago com a investigadora principal. El Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP, va participar en l'esdeveniment com a representant del CTP i va realitzar activitats de formació d'estudiants i intercanvi de coneixements, així com de disseminació i difusió de resultats del projecte, especialment referent als estudis realitzats amb magrana. L'organització de l'esdeveniment va ser a càrrec del Prof. Antonio Ippolito, la Prof. Simona Sanzani i la Dra. Annamaria Mincuzzi (UNIBA).
Les activitats concretes que es van realitzar són les següents:
- Activitat de formació d'estudiants en el marc del projecte StopMedWaste: Impartició per part del Prof. Palou a estudiants del ‘Dipartimento di Scienze del Suolo, della Pianta e degli Alimenti (DiSSPA)’ de la Universitat de Bari (UNIBA) del seminari ‘Fungal Pathogens Causing Postharvest Disease of Pomegranate in Spain’.
- Activitat de disseminació de resultats del projecte al sector italià de la magrana. Celebració de la jornada tècnica ‘La filiera produttiva del melograno: Produzione, qualità e protezione in camp i in postraccolta’ en les instal·lacions de l'empresa Masseria Fruttirossi S.r.L. (Castellaneta, Puglia, Itàlia), amb la participació del coordinador del projecte, Prof. Gianfranco Romanazzi (Universitat Politècnica de Marche, Ancona, Itàlia).
- Reunió científica de ‘partners’ del projecte en instal·lacions del*DiSSPA (UNIBA, Bari).
Col·laborem amb