Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en un esdeveniment en McFrut 2023 (Rímini, Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste

L'IVIA participa en un esdeveniment en McFrut 2023 (Rímini, Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste

El passat 5 de maig de 2023 es va celebrar en el marc de la fira internacional McFrut en Rímini (Itàlia) una jornada on es van presentar els avanços del projecte europeu StopMedWaste (programa PRIMA), del qual el CTP de l'IVIA forma part com ‘partner’ investigador espanyol. La Dra. María Bernardita Pérez-Gago, com a investigadora principal del projecte, va participar amb la presentació ‘Edible coatings formulated with natural extracts and essential oils to control brown rot and maintain postharvest quality of plums’ i en la taula redona posterior a les presentacions dels ponents. L'esdeveniment va continuar a la vesprada amb la visita a Apofruit (Cesena, Itàlia), cooperativa de productors que compta amb sis centres logístics a les regions més importants de la producció hortofructícola italiana, on es van realitzar activitats de formació d'estudiants i intercanvi de coneixements amb professionals del sector.

L'organització de l'esdeveniment va ser a càrrec del Prof. Gianfranco Romanazzi (Marxe Polytechnic University, Ancona, Italy), coordinador del projecte, i en el també van participar el Prof. Nikolaos Tzortzakis (Cyprus University of Technology, Cyprus), Prof. Antonio Ippolito, Dra. Annamaria Mincuzzi (University of Bari, Itàlia), i Prof. Davide Spadaro (University of Torino, Italy), com ‘partners’ del projecte StopMedWaste.

Prèviament, els dies 3 i 4 de maig es van celebrar reunions científiques de ‘partners’ del projecte i la disseminació de resultats del projecte ZeroSprechi (coordinat per Prof. Romanazzi), centrat en el control de les malalties de postcollita en fruita d'os.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter