Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en un Workshop sobre vectors de Xylella fastidiosa emmarcat en les activitats de la Xarxa YBER-XYFAS del CYTED

L'IVIA participa en un Workshop sobre vectors de Xylella fastidiosa emmarcat en les activitats de la Xarxa YBER-XYFAS del CYTED

Els passats dies 20 i 21 d'abril es va celebrar en Bragança (Portugal) el Workshop presencial “Identification, bioecology and management of insect vectors of Xylella fastidiosa”, organitzat per l'Institut Politècnic de Bragança (IPB) i emmarcat en les activitats de la Xarxa Iberoamericana del CYTED “IBER-XYFAS”, de la qual és integrant l'IVIA.

El Dr. Francisco J. Beitia, de la Unitat d'Entomologia de l'IVIA, va participar com a professor en les sessions d'aquest Workshop presencial, així com va ser organitzador d'aquestes. Les sessions es van dedicar a xarrades sobre els vectors del bacteri a Europa, la forma del seu mostreig i captura en camp i el sistema de la seua identificació específica, incloent la metodologia per a preparar i identificar genitàlies de mascles. També es va realitzar una eixida a camp per a la posada en pràctica de l'aprés en la part teòrica, amb l'estudi del material recol·lectat en el laboratori

Al workshop van acudir investigadors i tècnics espanyols i portuguesos, destacant entre ells la presència de dos investigadors en formació de l'Equip d'Entomologia de l'IVIA, Rosalía García i Saúl Bernat, així com la del Dr. Juan Pedro Bouvet, investigador visitant de l ‘INTA argentí que realitza actualment una estada científica en l'IVIA.

Prèviament a aquesta reunió, els dies 18 i 19 d'abril es van celebrar dues sessions en línia d'aquest mateix Workshop, organitzades per la mateixa entitat, en les quals va participar activament l'IVIA per mitjà del Dr. Beitia, qui va actuar com a moderador de la sessió del dia 18.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter