Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Els premis "Radio Castelló" de la Cadena Ser, reconeixen la col·laboració de la Cooperativa de Viver amb el grup de Regs de l'IVIA

En la recent Gal·la "XXI premis Radi Castelló" de la Cadena Ser, la Cooperativa de Viver ha sigut guardonada amb el Premi Medi Ambient, en reconeixement a la seua destacada col·laboració amb el...

Participació destacada de l'IVIA al llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha"

Ens complau anunciar la recent publicació del llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha" en el qual els Drs. Luís Bonet i Juan Gabriel Pérez, membres del grup de regs de l'IVIA,...

Actualitat

Ves enrere El Projecte BINGO europeu en el qual participa activament l'IVIA ja es troba en el seu ecuador

El Projecte BINGO europeu en el qual participa activament l'IVIA ja es troba en el seu ecuador

Del 17 al 20 de gener es va celebrar en Delemont (Suïssa) la reunió anual del projecte Europeu BINGO (Breeding Invertebrates for Next Generation BioControl Training Network. www.bingo-itn.eu).

BINGO es finança pel programa Horizon 2020 de la UE i involucra a 12 socis del món acadèmic, organitzacions sense ànim de lucre i diverses empreses situades als Països Baixos, Alemanya, França, Espanya, República Txeca, Àustria, Suïssa, Grècia i Portugal.

BINGO és una xarxa de formació científica Marie Sklodowska-Curie on es desenvolupen 13 projectes de tesi doctoral la finalitat de la qual és la millora en la producció i en el rendiment de diversos enemics naturals utilitzats en control biològic mitjançant l'ús de la variació genètica.

Dels 13 projectes de tesi doctoral, dos es desenvolupen en la Unitat d'Entomologia del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA dirigits pel Dr. Alberto Urbaneja, la Dra. Meritxell Pérez-Edo (Unitat Associada UJI-IVIA) i el Dr. Joel González-Cabrera (Universitat de València). El projecte es troba en el seu equador (mes 24), rao per la qual en aquesta reunió es van presentar ja resultats rellevants.

Pel que fa als projectes desenvolupats en l'IVIA, la doctoranda Angeliki Pasapati va presentar què gens s'activen en el fitoseïd depredador Amblyseius swirskii en contacte amb la planta de tomaca. Aquests resultats serviran de base per a la selecció d'una raça adaptada al cultiu de tomaca, que és l'objectiu final d'aquesta tesi doctoral. Per la seua banda la doctoranda Milena Chinchilla, l'objectiu final de la qual és caracteritzar el dany que provoca el mírid depredador Nesidiocoris tenuis i la selecció d'una raça menys fitòfaga, va mostrar ja proteïnes i metabòlits presents en la saliva d'aquest depredador que poden estar involucrats en aquest dany; a més de determinar el possible origen geogràfic de l'espècie. Ambdues doctorandes van presentar també els programes de millora genètica que tenen en marxa amb ambdues espècies d'agents de control biològic.

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter