Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Ves enrere Estudi pioner de l'IVIA i de la Universitat de Worcester revela el poder de les franges florals en els horts de cítrics

Estudi pioner de l'IVIA i de la Universitat de Worcester revela el poder de les franges florals en els horts de cítrics

En el seu propòsit de millorar la producció d'aliments sostenibles i els serveis ecosistèmics mitjançant la intensificació ecològica, l'IVIA ha participat en un estudi de tres anys de duració que s'acaba de publicar en la revista científica Ecology and Evolution. Aquest treball innovador ha avaluat la viabilitat d'espècies natives de plantes perennes per al seu ús en franges de flors silvestres en horts comercials de cítrics, dins dels delicats ecosistemes mediterranis. Els resultats d'aquest article d'investigació destaquen el potencial de les franges de flors silvestres per a augmentar la riquesa d'espècies vegetals i fomentar recursos nutricionals crucials per als enemics naturals, contribuint així a la regulació de plagues. Aquesta avaluació pionera d'espècies perennes nadiues en horts mediterranis ressalta el paper fonamental de la biodiversitat en la creació de sistemes agrícoles resilients i obri la porta a mètodes de producció d'aliments innovadors i sostenibles. 
Aquesta fita va ser possible gràcies a la tesi doctoral de la Dra Alice Mockford, acabada de presentar en la Universitat de Worcester sota la direcció conjunta del Dr. Alberto Urbaneja de l'IVIA i els Drs. Duncan B. Westbury and Kate Ashbrook de la Universitat de Worcester. 
El treball va ser finançat parcialment per l'IVIA, Primafruit Ltd., Waitrose & Partners, i la Universitat de Worcester i va comptar amb la col·laboració de Marti Navarro i Vicente Giner els qui van cedir els seus camps per a la realització d'aquest estudi. 


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter