Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Actualitat

Ves enrere Finalitza el XX congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, en el qual el Dr. Félix Morán, de l'IVIA, rep un dels premis ‘Ricardo Flores’ a la millor presentació en format pòster

Finalitza el XX congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, en el qual el Dr. Félix Morán, de l'IVIA, rep un dels premis ‘Ricardo Flores’ a la millor presentació en format pòster

Ahir va finalitzar a València el XX congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia (SEF). Aquest important esdeveniment, l'objectiu principal del qual és fomentar, facilitar, conjuminar i difondre treballs en els diferents aspectes de la fitopatologia, ha sigut organitzat per investigadors de l’IBMCP, la UPV i l'IVIA, i s'ha celebrat del 24 al 26 d'octubre en la Universitat Politècnica de València.

Han participat més de 350 professionals que treballen en l'àmbit de la patologia vegetal, englobant importants aspectes referents al control, la resistència a malalties, el maneig integrat, l'epidemiologia, la interacció planta-patogen, i la detecció i el diagnòstic,

A més, d'interessants ponències convidades a càrrec d'investigadors de reconegut prestigi internacional, es van presentar més 270 comunicacions orals i en panell sobre els principals progressos nacionals en el camp de la fitopatologia.

En finalitzar el congrés, el comité organitzador i la junta directiva de la SEF van fer lliurament de diferents premis. Un dels dos premis ‘Ricardo Flores’ a les millors presentacions en format pòster del congrés va ser entregat al Dr. Félix Morán, de l'IVIA, pel seu treball titulat “Nova eina de diagnòstic per a la detecció ràpida de les tres espècies de 'Candidatus Liberibacter' associades al HLB: RPA-universal-HLB”. Aquesta nova eina per a la detecció de la malaltia del HLB, desenvolupada per l'equip de bacteriologia de l'IVIA liderat per la Dra. Ester Marco, havia sigut ja destacada per la Comissió Europea en la seua plataforma Innovtion Radar, ja que pot ser útil per a ajudar a previndre la introducció de la malaltia en àrees lliures de HLB.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter