Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Rellevant contribució de l'IVIA en la Plant and Animal Genome Conference (PAG30)

La trentena edició de la Plant and Animal Genome Conference (PAG 30) va tindre lloc del 12 al 18 de gener en Sant Diego (els EUA). El PAG 30. va reunir més de 3400 científics líders en la...

L'IVIA inaugura la sala d'actes “Eduardo Primo Millo”

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) va inaugurar ahir la Sala d'actes “Eduardo Primo Millo” en homenatge a un dels investigadors més destacats de la història del nostre institut.

L'IVIA participa en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal

L'IVIA, a través de la seua Unitat de Micologia, ha contribuït en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal realitzada per la Societat Internacional de Patologia Vegetal i que ha comptat amb...

Actualitat

Ves enrere Interessants aportacions del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022.

Interessants aportacions del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022.

El Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha participat en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022, que s'ha celebrat a València (campus de Tarongers de la UPV) els passats dies 24-26 d'octubre de 2022.

La notable participació del CTP en aquest esdeveniment ha consistit en la presentació d'un total de cinc comunicacions científiques, una d'elles oral i quatre panells, resultat de treballs realitzats en el Laboratori dins del marc de diferents projectes d'investigació. Entre ells destaca el projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095). Destaca també el finançament de l'IVIA (projecte Núm. 52201) amb la participació de la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

D'altra banda, el Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP, ha sigut membre del Comité Organitzador i del Comité Científic del congrés, participant també com a membre de la comissió avaluadora per a l'adjudicació dels premis ‘Ricardo Flores’ a les millors presentacions científiques en format pòster.

A continuació, es relacionen les comunicacions presentades, publicades en el Llibre de Resums del Congrés SEF2022, que es poden consultar en ReDivia, el repositori institucional de l’IVIA:


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter