Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Actualitat

Ves enrere Investigadors de l'IVIA participen en l’XI International Symposium of Kiwifruit a Nova Zelanda

Investigadors de l'IVIA participen en l’XI International Symposium of Kiwifruit a Nova Zelanda

Participació destacada del grup de millora de patrons de l'IVIA dins de l'XI International Symposium of Kiwifruit organitzat per la International Society for Horticultural Science (ISHS) i l'empresa Zespri, celebrat en Mount Maunganui (Nova Zelanda). El grup dirigit per la Dra. Mary-Rus Martínez-Cuenca, ha contribuït amb tres participacions en este congrés, una de les quals ha sigut guardonada amb el premi a la millor presentació en format poster. Una immillorable arrancada per a este recent grup de millora en el nostre centre. Els treballs poden consultar-se en el següent link: https://events.zespri.com/ishs-kiwifruit2024/abstracts

  • A high-quality RNA method from leaves and roots of Kiwifruit plants (Award)
  • Physiological response of Actinidia deliciosa cv. deliciosa ‘Hayward’ to prolonged and controlled humid conditions in roots.
  • How does kiwifruit respond to boron toxicity? A physiological study

La línia de treball ha sigut creada amb la intenció d'obtindre, seleccionar i avaluar patrons de kiwi tolerants als principals estressos biòtics i abiòtics de la Comunitat Valenciana. El kiwi és un cultiu emergent en la nostra comunitat però que veu afectada la seua producció per problemes de salinitat i clorosis fèrrica, dos estressos freqüents en els nostres sòls. A més, el maneig inadequat del reg i de la porositat del sòl ocasionen problemes d'embassada, anòxia de les arrels i decaïment de la planta per la Síndrome del Decaïment del K iwi (KVDS en anglés), una fisiopatía que a Itàlia (primer país mundial en importància en 2022 en superfície de cultiu i segon en producció de fruita) ha provocat la disminució de la superfície de cultiu en un 10% en els últims 5 anys. La naturaleza específica d'este problema roman desconeguda, encara que es pensa que és el resultat de la combinació de problemes d'estrés per embassada, sòls pesats i d'algun patogen d'origen fúngic.

Este viatge ha permés als nostres investigadors visitar i entrevistar-se amb investigadors del Plant and Food Research Centre i el Kiwifruit Breeding Centre, els dos centres d'investigació de referència mundial en millora de kiwi, que col·laboren activament amb la marca Zespri en eixe país.


 

Plantación de kiwis
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter