Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere Investigadors del CITA-IVIA participen en la conferència "Circular Policies for Changing the Biowaste System"

Investigadors del CITA-IVIA participen en la conferència "Circular Policies for Changing the Biowaste System"

Investigadors de Centre d'Investigació i Tecnologia Animal (CITA) de l'IVIA van participar dimarts passat 27 de setembre en la conferència "Circular Policies for Changing the Biowaste System", organitzada per la iniciativa Roots en el European Comittee of the Regions.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és compartir coneixements i resultats dels cinc projectes europeus actius que estudien la revaloració de bioresidus urbans des de diferents punts de vista (Wayst'up, Scalibur, Valuewaste, Hoop i Cityloop).

En la conferència, dirigida entre altres als responsables polítics i legisladors de la Unió Europea, les investigadores Alba Cerisuelo del CITA-IVIA i María Cámara de la Universitat d'Alacant, van presentar els resultats obtinguts en relació a la cria d'insectes amb bioresidus urbans i l'alimentació de pollastres d'engreixament amb aquests insectes en el marc del projecte Europeu Wayst'up, coordinat per la Societat d'Agricultors de la Vega (SAV) en el qual participen aquestes dues institucions. Un pas més cap a l'objectiu zerowaste de la Unió Europea.

Consulta el vídeo de la jornada.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter