Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA acollirà la I Jornada postcollita de Cítrics

El dijous 15 de setembre de 2022, de 15.30 a 19.00 h, se celebrarà en la Sala d'actes de l'IVIA (Montcada) la I Jornada postcollita de Cítrics. L'esdeveniment, coorganitzat per l'IVIA i la...

El Consell Rector de l'IVIA aprova els comptes i activitats de l'institut durant 2021

En la seua reunió del dilluns 18, el Consell Rector de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, presidit per Mireia Mollà, Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

Dimarts que ve 28 de juny, l'IVIA serà present en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya: “Desenvolupament d'estratègies d'erradicació, contenció i control de Xylella fastidiosa a Espanya”.

En el projecte, iniciat en 2017, han participat més de cinquanta investigadors de catorze institucions espanyoles i tres estrangeres. La presentació s'emmarca dins d'un seminari que repassarà els avanços reeixits per cada grup d'investigadors des que es va iniciar el projecte.

L'IVIA comptarà amb una important participació en la jornada i estarà representat pels investigadors:

  • Antonio Vicent (Coordinador del Projecte AEI). Inauguració i taula redona.
  • Martina Cendoya. Modelització de Xylella fastidiosa a Alacant. Component espacial, barreres de dispersió i aproximació de la propagació.
  • Elena Lázaro. Optimització de la vigilància epidemiològica de Xylella fastidiosa. Desenvolupament i avaluació d'una estratègia seqüencial adaptativa de delimitació.
  • Marisa Domingo. Patogenicitat de ceps de Xylella fastidiosa subsp. multiplex del focus d'Alacant en diferents espècies vegetals.
  • Francisco Beitia. Seguiment poblacional de vectors de X. enutjosa en cultius de la Comunitat Valenciana i relació amb les seues plantes allotjadores.

La jornada tindrà lloc en la Fundació Caixa Rural del Sud de Còrdova des de les 09: 00h i es podrà seguir tant de manera presencial (es prega confirmació) com  en línia (prèvia inscripció).


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia