Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Actualitat

Ves enrere L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)

L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)

Logo Unión Europea
 

Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb homobrassinolide (HBr) pot retardar significativament la progressió de la malaltia Huanglongbing (HLB), també coneguda com "enverdiment dels cítrics", en arbres joves de taronja dolça (Citrus sinensis).

Esta malaltia devastadora ha afectat considerablement la indústria citrícola global, especialment a Florida, on la infecció per HLB ha reduït dràsticament la producció de cítrics. Els arbres tractats amb HBr van mostrar una taxa d'infecció per HLB del 25% als sis mesos de ser tractats, en comparació amb una taxa d'infecció del 100% en els arbres no tractats. L'estudi revela que el tractament amb HBr induïx una resposta immune en els arbres i afecta negativament a la instalació i la supervivència del psílid asiàtic dels cítrics, Diaphorina citri, vector principal del HLB. La troballa és prometedora per a la indústria citrícola, i oferix una nova ferramenta per a millorar la resiliència dels arbres joves enfront del HLB. Els investigadors suggerixen que els tractaments amb HBrs podríen integrar-se en estratègies de maneig integrat de plagues i malalties, destacant la necessitat d'investigar més sobre els seus mecanismes d'acció i el paper potencial en estratègies de gestió agronòmica més àmplies.

Encara que este avanç no representa una solució completa al HLB, confirma que és una bona opció per a protegir els arbres joves després d'eliminar les Cobertes Protectores Individuals (IPCs) a Florida, la qual cosa pot prolongar la vida útil dels arbres infectats per HLB.

Esta col·laboració internacional de la Dra. Pérez-Hedo i el Prof. Urbaneja amb el Dr. Alférez de la UF s'ha estés a la Comunitat Valenciana, on l'IVIA dins de la seua línia d'investigació preventiva enfront de l'arribada del HLB ha iniciat assajos de camp per a avaluar l'efecte i la integració dels tractaments amb HBrs en els sistemes productius actuals de cítrics a la regió.

Este treball ha rebut finançament de l'IVIA de la GVA (Sostenible: IVIA-52202F cofinançat pel Programa Operatiu FEDER 2021-27), de la Citrus Research and Development Foundation (22-003), del USDA NIFA SCRI (2022-70029-38481) i de l'Agència Espanyola d'Investigació del Ministeri d'Economia i Competitivitat d'Espanya (PID2020-113234RR-I00). La col·laboració entre l'IVIA i la Universitat de Florida ha sigut possible gràcies a les beques atorgades pel Ministeri d'Universitats a través de la Fundació Fulbright (CAS21/00544 i PRX21/00719).

Poden accedir al text complet d'este estudi a ReDIVIA, el repositori institucional de l'IVIA.

Foto proyecto brasinoesteroides
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter