Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA acollirà la I Jornada postcollita de Cítrics

El dijous 15 de setembre de 2022, de 15.30 a 19.00 h, se celebrarà en la Sala d'actes de l'IVIA (Montcada) la I Jornada postcollita de Cítrics. L'esdeveniment, coorganitzat per l'IVIA i la...

El Consell Rector de l'IVIA aprova els comptes i activitats de l'institut durant 2021

En la seua reunió del dilluns 18, el Consell Rector de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, presidit per Mireia Mollà, Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial

L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial

El IV Congrés dels Professionals de l'Anàlisi Sensorial (AEPAS) va tindre lloc a la Rioja del 6 al 8 de juny, sent el fòrum més important a nivell nacional en el qual es reuneixen els professionals d'aquesta àrea. En ell es van discutir i van abordar els últims avanços, reptes i el futur de la investigació en el camp de les ciències sensorials i del consumidor.

L'esdeveniment va comptar amb la participació de l'IVIA, representat per la Dra. Cristina Besada i Ana Pons del grup d'Avaluació Sensorial i Estudis de Consumit del Centre de Tecnologia postcollita. En el congrés es van presentar els resultats de 4 estudis, destacant la presentació oral denominada ‘Efecte de diferents alteracions del fruit en l'acceptació de snacks de caqui deshidratat’, en la qual s'evidencia el paper clau de l'anàlisi sensorial en el desenvolupament de nous productes.

Pots consultar els treballs en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.

Avaluació de l'efecte d'una restricció de reg controlada sobre les característiques sensorials de taronges sanguines.

Efecte de diferents alteracions del fruit en l'acceptació de snacks de caqui deshidratat.

Efecte de la informació sobre la maduració interna de mandarines en la intenció de compra del consumidor.

“Obtingut amb reg sostenible”. Text o logo?


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia