Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”

L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”

L'IVIA ha tingut una important participació en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”, celebrat amb sessions virtuals (en línia) i sessions pràctiques presencialsen Sao Paulo (el Brasil) en els mesos d'agost i setembre.

Aquest Workshop, organitzat conjuntament per l’Escola Superior d'Agricultura Luiz de Queiroz (Esalq), la Universitat de São Paulo (USP) i el Centre de Citricultura de l'Institut Agronòmic (IAC); ha comptat amb el patrocini de la Xarxa CYTED IBER-XYFAS (Xarxa Iberoamericana per a la vigilància de Xylella fastidiosa), el Departament d'Entomologia i Acarología i el Programa de Graduats en Entomologia de la USP (el Brasil).

El Workshop ha consistit en 5 sessions virtuals de 2 hores de duració emeses per mitjà d'un canal de YouTube i celebrades els dijous de 5 setmanes diferents (4 sessions a l'agost i 1 al setembre), i en sessions pràctiques desenvolupades per a 20 alumnes en l’Escola Superior d'Agricultura Luiz de Queiroz (Esalq) (USP) i en el Centre de Citricultura de l'Estat de Sao Paulo (el Brasil).

La finalitat d'aquest Workshop ha sigut:

- Proporcionar una visió general actualitzada del bacteri fitopatogen Xylella fastidiosa, la seua importància, classificació, interacciones hoste-planta, transmissió, detecció i seguiment; així com sobre les estratègies de gestió i estratègies de gestió i certificació.

- Proporcionar una formació sobre les tècniques d'investigació relacionades amb el patogen i els seus insectes vectors.

El Workshop ha comptat amb la participació en el Comité Organitzador del professor d'investigació de l'IVIA Dr. Francisco Beitia, qui igualment va participar com a ponent d'una xarrada en la Sessió virtual 2 (de títol “Vector population dynamics: case of Eastern Spain”), celebrada l'11 d'Agost, i com a moderador de la Sessió virtual 5, celebrada el 8 de Setembre.

Aquest Workshop, en la seua part virtual, ha comptat amb una àmplia participació de tècnics i investigadors de molt diversos països, interessats en la temàtica d'aquest.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter