Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Èxit d'assistència a la I Jornada postcollita de Cítrics, organitzada per l'IVIA i Poscosecha.com, amb més de 450 inscrits

El sector citrícola espanyol es caracteritza per la seua vocació comercialitzadora, sent la Comunitat Valenciana la primera regió exportadora del món. En aquest context, resulta fonamental estendre...

Seminari cientificotècnic “Agricultura de precisió com a eina per a un maneig més sostenible dels agro-ecosistemes”

L'agricultura de precisió comprén un concepte nou que té per objectiu optimitzar el maneig de la producció agrícola tenint en compte la variabilitat del agroecosistema. El present seminari té per...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”

L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”

L'IVIA ha tingut una important participació en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”, celebrat amb sessions virtuals (en línia) i sessions pràctiques presencialsen Sao Paulo (el Brasil) en els mesos d'agost i setembre.

Aquest Workshop, organitzat conjuntament per l’Escola Superior d'Agricultura Luiz de Queiroz (Esalq), la Universitat de São Paulo (USP) i el Centre de Citricultura de l'Institut Agronòmic (IAC); ha comptat amb el patrocini de la Xarxa CYTED IBER-XYFAS (Xarxa Iberoamericana per a la vigilància de Xylella fastidiosa), el Departament d'Entomologia i Acarología i el Programa de Graduats en Entomologia de la USP (el Brasil).

El Workshop ha consistit en 5 sessions virtuals de 2 hores de duració emeses per mitjà d'un canal de YouTube i celebrades els dijous de 5 setmanes diferents (4 sessions a l'agost i 1 al setembre), i en sessions pràctiques desenvolupades per a 20 alumnes en l’Escola Superior d'Agricultura Luiz de Queiroz (Esalq) (USP) i en el Centre de Citricultura de l'Estat de Sao Paulo (el Brasil).

La finalitat d'aquest Workshop ha sigut:

- Proporcionar una visió general actualitzada del bacteri fitopatogen Xylella fastidiosa, la seua importància, classificació, interacciones hoste-planta, transmissió, detecció i seguiment; així com sobre les estratègies de gestió i estratègies de gestió i certificació.

- Proporcionar una formació sobre les tècniques d'investigació relacionades amb el patogen i els seus insectes vectors.

El Workshop ha comptat amb la participació en el Comité Organitzador del professor d'investigació de l'IVIA Dr. Francisco Beitia, qui igualment va participar com a ponent d'una xarrada en la Sessió virtual 2 (de títol “Vector population dynamics: case of Eastern Spain”), celebrada l'11 d'Agost, i com a moderador de la Sessió virtual 5, celebrada el 8 de Setembre.

Aquest Workshop, en la seua part virtual, ha comptat amb una àmplia participació de tècnics i investigadors de molt diversos països, interessats en la temàtica d'aquest.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter