Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

En el marc d'una agricultura moderna, globalitzada i respectuosa amb el medi ambient, la protecció biològica s'ha convertit en l'eina indispensable per a mantindre els nostres cultius lliures de...

L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

Dimarts que ve 28 de juny, l'IVIA serà present en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya: “Desenvolupament d'estratègies d'erradicació, contenció i...

Una tesi doctoral realitzada i dirigida en l'IVIA guanya el premi “Hugo de Vries”

La “Royal Dutch Botanical Society” i la “Hugo de Vries Fund Fundation” han concedit el premi “Hugo de Vries” a la millor tesi doctoral defensada als Països Baixos en el camp de la botànica en 2021...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en la primera reunió presencial del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA)

L'IVIA participa en la primera reunió presencial del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA)

La reunió de socis del projecte StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095) es va dur a terme amb èxit el divendres 3 de juny de 2022 en Limassol, Xipre, en les instal·lacions de la Universitat Tecnològica de Xipre (CUT).

Aquesta trobada va tindre lloc per primera vegada presencialment a Xipre, aprofitant la presència de molts socis com a participants en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita, que va finalitzar el dia anterior en la mateixa localitat. Els nou socis de cinc països (Itàlia, Xipre, Tunísia, Turquia i Espanya) van participar en persona o en línia i es va comptar també amb la presència de membres del Consell Assessor (Dov Prusky, Josep Usall i Lise Korsten).

Per part del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA va participar presencialment el seu coordinador, Prof. Lluís Palou, i en línia la investigadora principal del subprojecte IVIA, Dra. María Bernardita Pérez Gago, que no va poder viatjar per motius familiars. Durant la reunió, cada soci va informar sobre els seus resultats i avanços durant els primers dos anys de projecte i es va revisar l'estat de la sol·licitud d'extensió del projecte deguda als retards causats per la pandèmia de Covid-19. També es van abordar les necessitats de la indústria, així com la importància de l'intercanvi de coneixements entre la indústria i la comunitat científica.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia