L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Ves enrere L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita
L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita
Del 29 maig al 2 juny de 2022 es va celebrar en la seu de la Cyprus University of Technology (CUT) en Limassol (Xipre), en format presencial, el VI International Symposium on Postharvest Pathology. El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA va tindre una destacada participació en aquest esdeveniment amb la presentació de les 4 comunicacions següents, fruit de treballs realitzats en el propi CTP i de col·laboracions amb grups internacionals (Universitat de Mar del Plata, l'Argentina; Universitat de Bari, Itàlia):
- Palou, L. and Taberner, V. Evaluation of hot water and GRAS salt solutions for the control of postharvest gray and green molds of pomegranate fruit.
- Alvarez, M. V., Palou, L., Taberner, V., Fernández-Catalán, A., Martínez-Blay, V., Argente-Sanchis, M., and Pérez-Gago, M. B. Essential oils and natural plant extracts as antifungal ingredients of pectin-based edible composite coatings to control green mold and maintain postharvest quality of ‘Valencia’ oranges.
- Fernández-Catalán, A., Palou, L., Taberner, V., Grimal, A., Argente-Sanchis, M., and Pérez-Gago, M. B. Antifungal edible coatings to control Alternaria black spot and maintain the quality of ‘Rojo Brillante’ persimmon during cold storage.
- Mincuzzi, A., Sanzani, S. M., Caputo, M., D’Ambrosio, P., Palou, L., Ragni, M. and Ippolito, A. Alternative means for controlling pomegranate postharvest decay.
Les dues primeres presentacions corresponen a treballs de recerca realitzats en el marc del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095). Aquests treballs i els corresponents a la tercera presentació també van ser finançats parcialment per l'IVIA (projecte Núm. 51910) i cofinançats per la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.
D'altra banda, el Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP de l'IVIA, ha sigut membre del comité Científic d'aquest simposi i membre de la taula de discussió sobre Reptes d'Investigació en Patologia de postcollita, que es va celebrar el 31 de maig. A més, el mateix dia va moderar, al costat del Prof. Antonio Ippolito de la Universitat de Bari, la Sessió V del simposi: Alternative control strategies – senar-residual treatments, en la qual es van presentar 5 presentacions orals sobre tractaments alternatius als fungicides químics convencionals per al control de malalties de postcollita de productes hortofructícoles frescos.