Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

En el marc d'una agricultura moderna, globalitzada i respectuosa amb el medi ambient, la protecció biològica s'ha convertit en l'eina indispensable per a mantindre els nostres cultius lliures de...

L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

Dimarts que ve 28 de juny, l'IVIA serà present en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya: “Desenvolupament d'estratègies d'erradicació, contenció i...

Una tesi doctoral realitzada i dirigida en l'IVIA guanya el premi “Hugo de Vries”

La “Royal Dutch Botanical Society” i la “Hugo de Vries Fund Fundation” han concedit el premi “Hugo de Vries” a la millor tesi doctoral defensada als Països Baixos en el camp de la botànica en 2021...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita

L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita

Del 29 maig al 2 juny de 2022 es va celebrar en la seu de la Cyprus University of Technology (CUT) en Limassol (Xipre), en format presencial, el VI International Symposium on Postharvest Pathology. El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA va tindre una destacada participació en aquest esdeveniment amb la presentació de les 4 comunicacions següents, fruit de treballs realitzats en el propi CTP i de col·laboracions amb grups internacionals (Universitat de Mar del Plata, l'Argentina; Universitat de Bari, Itàlia):

  1. Palou, L. and Taberner, V. Evaluation of hot water and GRAS salt solutions for the control of postharvest gray and green molds of pomegranate fruit.
  2. Alvarez, M. V., Palou, L., Taberner, V., Fernández-Catalán, A., Martínez-Blay, V., Argente-Sanchis, M., and Pérez-Gago, M. B. Essential oils and natural plant extracts as antifungal ingredients of pectin-based edible composite coatings to control green mold and maintain postharvest quality of ‘Valencia’ oranges.
  3. Fernández-Catalán, A., Palou, L., Taberner, V., Grimal,  A., Argente-Sanchis, M., and Pérez-Gago, M. B. Antifungal edible coatings to control Alternaria black spot and maintain the quality of ‘Rojo Brillante’ persimmon during cold storage.
  4. Mincuzzi, A., Sanzani, S. M., Caputo, M., D’Ambrosio, P., Palou, L., Ragni, M. and Ippolito, A. Alternative means for controlling pomegranate postharvest decay.

Les dues primeres presentacions corresponen a treballs de recerca realitzats en el marc del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095). Aquests treballs i els corresponents a la tercera presentació també van ser finançats parcialment per l'IVIA (projecte Núm. 51910) i cofinançats per la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

D'altra banda, el Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP de l'IVIA, ha sigut membre del comité Científic d'aquest simposi i membre de la taula de discussió sobre Reptes d'Investigació en Patologia de postcollita, que es va celebrar el 31 de maig. A més, el mateix dia va moderar, al costat del Prof. Antonio Ippolito de la Universitat de Bari, la Sessió V del simposi: Alternative control strategies – senar-residual treatments, en la qual es van presentar 5 presentacions orals sobre tractaments alternatius als fungicides químics convencionals per al control de malalties de postcollita de productes hortofructícoles frescos.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia