Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Convocatòria oferta pública de places de personal laboral IVIA 2024

Convocatòria de contractes predoctorals associats a Projectes de Generació de Coneixement 2023 i a actuacions per a la formació de personal investigador predoctoral, associats a estos projectes en...

Prevenció de malaltíes en parcel·les de cítrics afectades per la DANA

L'IVIA, juntament amb el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'agricultura, aigua, ramadería i pesca ha elaborat una guia amb recomanacions per a previndre el desenvolupament de malaltíes...

Actualitat

Ves enrere Les arrels filogenètiques de la violència letal en humans

Les arrels filogenètiques de la violència letal en humans

El passat 25 de novembre, es va celebrar en l'IVIA, la xarrada: "Les arrels filogenètiques de la violència letal en humans".

En aquesta xarrada es va il·lustrar com el mètode comparat permet obtenir una predicció sobre el nivell de violència letal esperat en l'home en virtut de la seua posició en l'arbre filogenètic dels mamífers. Aquesta estima és independent del procés de civilització posterior i per tant pot ajudar a albirar el paper relatiu que naturalesa i cultura juguen en la violència humana. Per a açò, es va comparar aqueix nivell de violència filogenèticament predit amb els valors reals observats en diferents civilitzacions humanes.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter