Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA desenvolupa un sistema per a dissenyar barreres de contenció enfront del HLB dels cítrics

El huanglongbing (HLB) és una malaltia que ha posat en alerta a la citricultura mundial. És causada per bacteris del gènere Candidatus Liberibacter, que es transmeten des d'arbres malalts fins a...

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Oferta pública de 14 places amb contracte laboral a càrrec de diversos projectes d’investigació de l'IVIA

Nova edició del València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

El control biològic s'ha convertit en una eina fonamental per a mantindre els nostres cultius lliures de plagues i malalties, i en la punta de llança d'una agricultura moderna, globalitzada i...

Actualitat

Ves enrere Mesures de prevenció del HLB (o "greening") en cítrics

Mesures de prevenció del HLB (o "greening") en cítrics

ELENA CEBRIÁN S'HA REUNIT AMB EL COMITÉ D'EXPERTS PER AVALUAR LES DECISIONS ADOPTADES AMB EL SECTOR CITRÍCOLA

(16/11/2015) La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, s'ha reunit amb el Comité d'Experts per avaluar les decisions adoptades la setmana passada amb el sector citrícola, arran del cas sospitós de greening detectat en Portugal, així com les mesures preventives posades en marxa.

Aquest comité es troba compost per investigadors especialitzats en entomologia de la Universitat Politècnica de València, de la Universitat Jaume I, de l'IVIA i de la pròpia conselleria.

 

Més informació sobre mesures de prevenció del HLB (o "greening") en cítrics

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter