Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Oferta pública de 14 places amb contracte laboral a càrrec de diversos projectes d’investigació de l'IVIA

Nova edició del València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

El control biològic s'ha convertit en una eina fonamental per a mantindre els nostres cultius lliures de plagues i malalties, i en la punta de llança d'una agricultura moderna, globalitzada i...

Actualitat

Ves enrere Participació de l'IVIA en la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”

Participació de l'IVIA en la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”

Dijous passat 26 d'octubre va tindre lloc la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”, organitzada per la Fundació Cajamar i el CSIC, en la qual es va debatre sobre la integració de la biotecnologia en els programes de millora per a augmentar l'eficiència en el desenvolupament de varietats que responguen als reptes actuals. En ella van participar rellevants investigadors, així com representants de sindicats agraris i empreses del sector i va comptar amb una gran presència de públic.

El Centre de Genòmica de l'IVIA va ser present en la jornada a través de la intervenció de l'investigador Javier Terol que va fer una exposició que portava per títol “Biotecnologia en cítrics: eines genòmiques per a la millora”, en la qual va descriure les aplicacions de biotecnologia desenvolupades en l'IVIA en la millora de cítrics i que faciliten l'obtenció de noves varietats. El Dr. Terol va participar també en una taula redona amb altres investigadors i representants de sindicats agraris i empreses del sector.

Foto jornada varietats
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter