Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Convocatòria oferta pública de places de personal laboral IVIA 2024

Convocatòria de contractes predoctorals associats a Projectes de Generació de Coneixement 2023 i a actuacions per a la formació de personal investigador predoctoral, associats a estos projectes en...

Prevenció de malaltíes en parcel·les de cítrics afectades per la DANA

L'IVIA, juntament amb el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'agricultura, aigua, ramadería i pesca ha elaborat una guia amb recomanacions per a previndre el desenvolupament de malaltíes...

Actualitat

Ves enrere Participació destacada de l'IVIA al llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha"

Participació destacada de l'IVIA al llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha"

Ens complau anunciar la recent publicació del llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha" en el qual els Drs. Luís Bonet i Juan Gabriel Pérez, membres del grup de regs de l'IVIA, han participat com a coeditors. Esta obra, publicada en format digital i en accés obert aborda de manera integral la gestió sostenible de l'aigua en la producció i postcollita de fruites i hortalisses.

L'obra, en la qual col·laboren diversos departaments de l'IVIA, inclou diverses investigacions i estratègies innovadores orientades a millorar l'eficiència en l'ús de l'aigua en el sector hortícola, contribuint a la sostenibilitat en un context de canvi climàtic i recursos hídrics limitats.

Es pot accedir de forma lliure i gratuïta al text complet en Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha i al ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.


 

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter