Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Ves enrere Participació de l'IVIA en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016)

Participació de l'IVIA en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016)

L'IVIA ha participat en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016) els dies 25 al 28 de Setembre a San Pedro del Pinatar (Múrcia) juntament amb investigadors de 14 països. Les àrees temàtiques del congrés cobrien aspectes fisiològics i moleculars de l'adquisició i distribució de nutrients, nutrició de cultius i la qualitat del producte, l'ecologia i la producció sostenible, la producció de fertilitzants, ciències ambientals i disciplines relacionades.

La Dra. Ángeles Calatayud, investigadora de l'IVIA i membre del Comitè Científic d'aquest congrés va presentar la ponència titulada "L'empelt en pebrot: una eina enfront del canvi climàtic.", dedicada als últims avanços en l'obtenció de patrons de pebrot tolerants a l'estrès salí i hídric, els mecanismes fisiològics que indueixen tolerància a la varietat, així com els bons resultats agronòmics i econòmics resultants de l'ús d'aquests patrons.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter