Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

Actualitat

Ves enrere Seminari cientificotècnic IVIA-CIDE: “Reducció de Risc de Desastres al Brasil-El rol del Centre Nacional de Monitoratge i Alerta de Desastres Naturals CEMADEN”

Seminari cientificotècnic IVIA-CIDE: “Reducció de Risc de Desastres al Brasil-El rol del Centre Nacional de Monitoratge i Alerta de Desastres Naturals CEMADEN”

Ponent: José A. Marengo (Centre Nacional de Monitoratge i Alerta Primerenca de Desastres Naturals-CEMADEN)

Data: 12 de maig de 2023. 13:00h.

Lloc: Sala d'actes Eduardo Primo Millo.

Resum:

CEMADEN, en atenció a les seues funcions, desenvolupa diferents eines tecnològiques i d'innovació orientades al monitoratge i alerta de desastres naturals d'origen hidro-geo-meteorològic. Per tant, el monitoratge i emissió d'alertes primerenques de desastres associats a moviments en massa, inundacions, i monitoratge de sequeres formen part de la llista d'activitats rutinàries del CEMADEN. El centre ha fet esforços per a generar coneixement i desenvolupar tecnologies i eines orientades a generar informació rellevant per a fer costat als prenedors de decisions i polítiques públiques, així com a construir una percepció de riscos de desastres i educació, els resultats de la qual siguen rellevants per a la societat.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter