Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Jornada IVIA: Noves tecnologies per a la detecció i monitorització de plagues i malalties

Actualment, la introducció de noves plagues i malalties és una de les majors amenaces de l'agricultura mediterrània. Amb la finalitat de millorar la detecció precoç de possibles brots i poder...

Un any més, diversos investigadors de l'IVIA han sigut inclosos en la llista de científics més destacats del món

La Universitat de Stanford (els EUA) acaba d’actualitzar la llista de científics més citats durant l'any 2023 i la llista de científics més citats, al llarg de tota la seua carrera investigadora,...

El Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA participa en el XXI Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2024

Els passats dies 16-19 de setembre de 2024 s'ha celebrat a Còrdova, en format presencial, el XXI Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF 2024, al qual han assistit els membres del...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "La edición de genes como estrategia para profundizar en el conocimiento de la abscisión"

Seminario científico: "La edición de genes como estrategia para profundizar en el conocimiento de la abscisión"

  • Ponente: Daniel Veintimilla (IVIA-Centro de Genómica)
  • Fecha: 19 de mayo de 2017
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

La abscisión es un proceso clave en la biología de las plantas que representa una adaptación evolutiva extremadamente beneficiosa para ellas. Este proceso fisiológico permite que las plantas se desprendan de los frutos maduros y que, de esta forma, la dispersión de las semillas sea altamente eficiente para asegurar la siguiente generación de la especie. Pero desde un punto de vista agrícola, la abscisión de frutos y de semillas es un factor limitante de la producción de los cultivos.

En este seminario se presentarán las aproximaciones que estamos llevando a cabo para profundizar en el conocimiento de la abscisión utilizando la herramienta de edición de genes CRISPR/Cas9 aplicada tanto a la planta modelo Arabidopsis thaliana como a cítricos.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter