Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA acollirà la I Jornada postcollita de Cítrics

El dijous 15 de setembre de 2022, de 15.30 a 19.00 h, se celebrarà en la Sala d'actes de l'IVIA (Montcada) la I Jornada postcollita de Cítrics. L'esdeveniment, coorganitzat per l'IVIA i la...

El Consell Rector de l'IVIA aprova els comptes i activitats de l'institut durant 2021

En la seua reunió del dilluns 18, el Consell Rector de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, presidit per Mireia Mollà, Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència...

Actualitat

Ves enrere Una tesi doctoral realitzada i dirigida en l'IVIA guanya el premi “Hugo de Vries”

Una tesi doctoral realitzada i dirigida en l'IVIA guanya el premi “Hugo de Vries”

La “Royal Dutch Botanical Society” i la “Hugo de Vries Fund Fundation” han concedit el premi “Hugo de Vries” a la millor tesi doctoral defensada als Països Baixos en el camp de la botànica en 2021 a la tesi del Dr. Miguel Calvo Agudo realitzada en l'IVIA i dirigida pel Dr. Alejandro Tena (IVIA) i Prof. Dr. Marcel Dicke (Universitat de Wageningen, Països Baixos).

La tesi va descriure per primera vegada que la melassa és una ruta d'exposició dels insecticides als insectes beneficiosos, com els pol·linitzadors i agents de control biològic de plagues. Durant la seua tesi, el Dr. Calb-Agut i els seus directors van demostrar que aquesta ruta es dega per a diverses espècies d’hemípters i diferents matèries actives. Per a això, es va col·laborar entre 2017 i 2021 amb diferents grups d'investigació de tot el món. Aquest descobriment canvia el paradigma de les rutes d'exposició fins per als insectes beneficiosos perquè fins ara només s'havia considerat el nèctar. Aquesta investigació va ser finançada pel Ministeri de Ciència i Innovació i la Unió Europea (CPD2016-0085; RTA2017-00095; EUR2020-112293 “NextGenerationEU”/PRTR).

El premi es concedirà el pròxim 28 de juny a les 14.00 al Jardí Botànic de Leiden (Països Baixos).

La tesi està disponible en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia