Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Grup de treball R+D+i per a la millora en l'ús de subproductes hortofrutícoles i agroindustrials en alimentació animal

En l'IVIA-Centre de Tecnologia Animal de Sogorb s'ha organitzat una reunió de treball amb participació de la Conselleria d'Agricultura, diverses uninversitats i empreses per desenvolupar estudis...

La Dra. M. Milagros López, de l'IVIA, entrevistada en RNE sobre Xylella fastidiosa

La Dra. Mª Milagros López, investigadora de l'IVIA, responsable del Departament de Bacteriologia, ha sigut entrevistada com a experta por RNE sobre una de les bactèries (Xylella fastidiosa) que...

Iniciat el 20 d'abril l'assaig d'optimització de reg amb escassetat d'aigua i baixa qualitat.

Investigadors de l'IVIA preocupats per l'actual escassetat d'aigua de reg i l'empijorament de la seua qualitat (salinització) estan investigant sobre com optimitzar el seu maneig.

El fred hivernal com a factor limitador de la producció de fruiters

Les temperatures d'aquest hivern han sigut anormalment altes (especialment respecte a les temperatures mínimes) a la Comunitat Valenciana. L'IVIA ofereix una avaluació d'aquesta circumstància i la...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter