Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA participa en una revisió sobre la importància que té la inducció de defenses en l'acció dels depredadors zoofitòfags

Un treball en el qual participen Meritxell Pérez-Hedo i Alberto Urbaneja, investigadors de la unitat d'entomologia de l'IVIA, i acabat de publicar en la revista “Journal of Pest Science” repassa i...

L'IVIA participarà en una conferència de la Universitat de Califòrnia per a presentar CitrusVol

Demà, la Dra. Patrícia Chueca, del centre de Agroenginyeria de l'IVIA, participarà com a convidada en una conferència organitzada per la Universitat de Califòrnia. Durant tres dies i sota el títol...

Investigadors de l'IVIA caracteritzen la microbiota de semen de caprí i demostren que varia entre estació reproductiva i anestre estacional

Un estudi recent, fruit de la col·laboració entre investigadors del CITA i la Facultat Veterinària CEU Cardenal Herrera, descriu per primera vegada la microbiota del semen de caprí i els canvis que...

Actualitat

Economia Circular de l'Oliva conjumina el treball de ramaders i cooperatives per a aprofitar el alperujo

Sota el títol ‘Economia Circular de l'Oliva. Aprofitament de subproductes de la producció d'oli d'oliva’ set Grups d'Acció Local Leader de la Comunitat Valenciana impulsen un projecte que pretén...

Seminari cientificotècnic: The use of habitat interventions to enhance natural pest regulation services in Spanish orange orchards

Agriculture intensification has contributed to the loss of ecological processes and diminished vital ecosystem services. To support ecological intensification and sustainable food production,...

Seminari cientificotècnic: Mecanismes moleculars de la producció de fruits sense llavors en tomaca

El desenvolupament de l'ovari en un fruit (quallat del fruit) depén del fet que ocórrega la pol·linització i fertilització del mateix i pot veure's compromés per condicions ambientals...

L'IVIA formarà part de l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood

L'IVIA estarà present aquest divendres 26 de novembre en l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood, una sessió l'objectiu de la qual és donar a conéixer nous productes i tecnologies...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia