Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
L'IVIA se suma al Dia Internacional de la Sanitat Vegetal
Les Nacions Unides ha designat el 12 de maig Dia Internacional de la Sanitat Vegetal amb l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de la sanitat vegetal i de com pot ajudar a...
El grup d'horticultura publica un article sobre les respostes a curt termini a l'estrés hídric de plantes de pimentó empeltades
Les investigadores Dra. Ángeles Calataiud i Yaiza G. Padilla, del grup d'Horticultura de l'IVIA, juntament amb els científics de la UPV, Dr. Salvador López-Galarza i Ramón Gisbert: i del CEBAS els...
L'IVIA participa en un esdeveniment en McFrut 2023 (Rímini, Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste
El passat 5 de maig de 2023 es va celebrar en el marc de la fira internacional McFrut en Rímini (Itàlia) una jornada on es van presentar els avanços del projecte europeu StopMedWaste (programa...
Seminari cientificotècnic IVIA-CIDE: “Reducció de Risc de Desastres al Brasil-El rol del Centre Nacional de Monitoratge i Alerta de Desastres Naturals CEMADEN”
CEMADEN, en atenció a les seues funcions, desenvolupa diferents eines tecnològiques i d'innovació orientades al monitoratge i alerta de desastres naturals d'origen hidro-geo-meteorològic. Per tant,...
L'IVIA va participar en un esdeveniment a Bari (Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste
Els passats dies 27-29 d'abril de 2023 s'ha celebrat en la Universitat de Bari (UNIBA, Bari, Itàlia), en format presencial, un esdeveniment múltiple amb diferents activitats relacionades amb el...