Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Importantes avances científicos del IVIA para el control biológico del piojo rojo de California, plaga clave de los cítricos

Investigadores del IVIA siguen generando conocimientos importantes para el control biológico del piojo rojo de California, Aonidiella aurantii. Nuestros investigadores han cuantificado, comparado y...

El IVIA desarrolla nuevas técnicas para asegurar la calidad organoléptica del caqui

Los centros de Agroingeniería y Tecnología Poscosecha del IVIA colaboran en la creación de nuevas herramientas para garantizar la calidad del caqui en el mercado, asegurando una firmeza adecuada y...

Investigadores del IVIA presentan últimas novedades para el control de las enfermedades poscosecha del níspero

Investigadores del Laboratorio de Patología del Centro de Tecnología Poscosecha del IVIA, representados por el Dr. Lluís Palou, presentaron la comunicación “Postharvest fungal diseases of loquat...

El portal web del IVIA supera las 500.000 visitas anuales

Desde el 1 de julio de 2016 hasta el 1 de julio de 2017, según los informes de Google Analytics, el portal web del IVIA registró un total de 529.266 visitas. El 21% de estos accesos se produjeron...

El IVIA asesora sobre las técnicas de control del oidio en los cultivos de sandía

El pasado viernes 21 de julio, el Dr. Antonio Vicent, del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA, impartió una sesión formativa sobre técnicas de control del oídio en sandía, en una...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter