Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Jornada IVIA: Noves tecnologies per a la detecció i monitorització de plagues i malalties
Actualment, la introducció de noves plagues i malalties és una de les majors amenaces de l'agricultura mediterrània. Amb la finalitat de millorar la detecció precoç de possibles brots i poder...
Un any més, diversos investigadors de l'IVIA han sigut inclosos en la llista de científics més destacats del món
La Universitat de Stanford (els EUA) acaba d’actualitzar la llista de científics més citats durant l'any 2023 i la llista de científics més citats, al llarg de tota la seua carrera investigadora,...
El Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA participa en el XXI Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2024
Els passats dies 16-19 de setembre de 2024 s'ha celebrat a Còrdova, en format presencial, el XXI Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF 2024, al qual han assistit els membres del...
El IVIA desarrolla nuevas técnicas para asegurar la calidad organoléptica del caqui
Los centros de Agroingeniería y Tecnología Poscosecha del IVIA colaboran en la creación de nuevas herramientas para garantizar la calidad del caqui en el mercado, asegurando una firmeza adecuada y...
Investigadores del IVIA presentan últimas novedades para el control de las enfermedades poscosecha del níspero
Investigadores del Laboratorio de Patología del Centro de Tecnología Poscosecha del IVIA, representados por el Dr. Lluís Palou, presentaron la comunicación “Postharvest fungal diseases of loquat...
El portal web del IVIA supera las 500.000 visitas anuales
Desde el 1 de julio de 2016 hasta el 1 de julio de 2017, según los informes de Google Analytics, el portal web del IVIA registró un total de 529.266 visitas. El 21% de estos accesos se produjeron...
El IVIA asesora sobre las técnicas de control del oidio en los cultivos de sandía
El pasado viernes 21 de julio, el Dr. Antonio Vicent, del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA, impartió una sesión formativa sobre técnicas de control del oídio en sandía, en una...
El IVIA recibe el reconocimiento del Consejo Regulador de la D.O. Chufa de Valencia
El IVIA tiene abierta una línea de trabajo con el Consejo Regulador de la D.O. Chufa de Valencia para mejorar la calidad de la chufa, optimizar la producción y, especialmente, controlar el...