Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”
Les malalties de postcollita són una de les principals causes de pèrdues i desaprofitament alimentari en el sector de les fruites i hortalisses. Actualment, las principals investigaciones en...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Diàleg entre Ciencia i Producció: ¿Pot ser la citricultura valenciana rendible de nou? El potencial de la diversificació comercial a través de nous patrons
El passat 16 de desembre es va celebrar a l'IVIA el Diàleg entre Ciència i Producció: ¿Pot ser la citricultura valenciana rendible de nou? El potencial de la diversificació comercial a través de...
Importants avanços científics de l'IVIA sobre Delottococcus aberiae, plaga que afecta als cítrics, es publiquen en la revista Journal of Pest Science
L'IVIA avança en el control biològic de la nova plaga de cítrics, Delottococcus aberiae. Els investigadors A. Tena, J. García i A. Urbaneja expliquen la relació entre aquest pseudocòccid i els seus...
Prorrogades fins al 5 d'octubre de 2017 les beques d'especialització cofinançades pel Fons Social Europeu
Prorrogades fins al 5 d'octubre de 2017 les beques d'especialització cofinançades pel Fons Social Europeu, mitjançant Resolució de la Presidenta de l'IVIA de 2 de desembre de 2016. Les beques van...
L'IVIA comunica els resultats de la recerca sobre reg i salinitat en el cultiu del caqui a Carcaixent
L'IVIA va difondre els resultats obtinguts de diversos anys de recerca en la jornada "El reg i la salinitat en el cultiu del caqui", celebrada en l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent el...
L'IVIA a Lisboa: resultats de Reproducció Animal
L'IVIA ha participat en la vintena reunió anual de la Societat Europea de Reproducció d'Animals Domèstics (ESDAR) i de l'Associació Espanyola de Reproducció Animal (AERA) que ha tingut lloc a...