Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Jornada del cultivo del kiwi en el IVIA (13/05/2025)

[NOVA JORNADA] El dimarts 13 de maig, en la Sala d'actes Eduardo Primo de l'IVIA, celebrarem una jornada per a actualitzar la informació sobre el cultiu del kiwi.

El programa "El camp a casa": el IVIA davant els nous reptes de l'agricultura.

En el programa 151 de El Camp a Casa, dedicat íntegrament a l'IVIA, es va oferir una completa panoràmica sobre l'actualitat i els reptes que enfronta el centre.

Avaluació de l'efecte de les cobertures de plàstic en els sòls agraris.

El Centre per al Desenrotllament de l'Agricultura Sostenible (CDAS) de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) està duent a terme un assaig per a avaluar l'efecte de diferents tipus de...

Actualitat

El IVIA informa sobre la aportación de la biotecnología a la bioeconomía

El pasado 14 de junio de 2017 el Dr. Enrique Moltó, Director del IVIA, participó en la mesa redonda "¿Qué aporta la BIO al bienestar de las personas?" en el encuentro "Innovación BIO al servicio...

El IVIA realiza estimaciones sobre la capacidad de secuestro de CO2 de los suelos de la Comunidad Valenciana

Un estudio realizado por el Centro para el Desarrollo de la Agricultura Sostenible (CEDAS) del IVIA ha realizado una estimación de la capacidad de secuestro de lo suelos agrícolas de la Comunidad...

Convocatorias de concurso-oposición para cubrir plazas de investigadores científicos

En el Diario Oficial de la Generalitat Valenciana Nº 8056, de 6 de junio de 2017, se publican las convocatorias de concurso-oposición para cubrir plazas del cuerpo superior técnico de...

El IVIA participa en la mesa redonda sobre seguridad alimentaria en la jornada "Alimentación 4.0: los retos del siglo XXI"

El Director del IVIA, D. Enrique Moltó, participa en la mesa de debate sobre seguridad alimentaria en la jornada "Alimentación 4.0: los retos del siglo XXI". El IVIA, desde su creación, colabora...

Diálogos entre la ciencia y la producción: "Materia orgánica en suelos agrícolas. Hay mucho a ganar"

Desde siempre se ha conocido la importancia de la materia orgánica en la conservación y fertilidad de los suelos. No obstante, con la paulatina tecnificación de la agricultura, este hecho ha ido...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter