Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

L'IVIA ofereix al vivers de fruitals, per primera vegada, material de sanitat certificada

És el resultat de la col·laboració de diversos anys entre l'IVIA i l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana, ASFPLANT.

Ja està disponible la informació del major banc de germoplasma de nispro fora d'Asia

El Banc de Germoplasma Espanyol de Nesprer del Japó, situat en l'IVIA, és el reservori genètic més gran d'aquesta espècie fora d'Àsia.

L'IVIA participa en el comité organitzador del VIII International Postharvest Symposium IPS 2016

El Dr. Lluis Palou, investigador del Centre de Tecnologia Post-recol·lecció de l'IVIA, és membre del Comitè Organitzador del IPS 2016 que se celebra a Cartagena del 21 al 24 de juny.

La recerca en cunicultura es tenyeix de negre fosc

La granja experimental dedicada a cunicultura en el Centre de Tecnologia Animal de l'IVIA en Sogorb ha patit un incendi. A més de les pèrdues animals i materials, es voran interromputs diversos...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter