Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

L'IVIA lidera un treball que confirma les possibilitats de l'ús de volàtils com elicitors de defenses en plantes

L'IVIA en col·laboració amb el CEQA-UPV, IBMCP-CSIC i l'UJI, acaben de publicar un treball científic en la revista Journal of Pest Science (https://doi.org/10.1007/s10340-021-01334-x) on...

Publicació llistats provisionals admesoos i exclosos Convocatòria 2/2020

Publiquem els llistats provisionals de admesos i exclosos de la Convocatòria 2/2020.

Actualitat

Seminari científic-tècnic - Utilització d'espècies silvestres en millora per a adaptació a canvi climàtic: un exemple en alberginía

L'agricultura actual s'enfronta al repte d'augmentar la producció agrícola en un escenari de canvi climàtic. En molts casos, en a l'espècies silvestres relacionades amb els...

L'IVIA ESTARÀ PRESENT EN LA TROBADA VIRTUAL SOBRE EL PIMENTÓ ORGANITZAT PER PHYTOMA

Els dies 3 i 4 de març Phytoma organitza la trobada “25 anys de control biològic en el cultiu del pimentó en el sud-est d'Espanya”. L'esdeveniment, que es desenvoluparà de manera virtual,...

L'IVIA analitza els compostos bioactius i les capacitats antioxidants de 18 varietats tradicionals de pimentó de la Comunitat Valenciana

El paper clau de la dieta, entre altres factors, en la prevenció de malalties ha portat a una major preocupació entre la població per consumir productes amb els alts valors nutricionals. És per...

Seminari científic tècnic – Els regadius històrics de l´Horta: La Real Séquia de Moncada

En el paisatge actual de l'horta que circumda la ciutat de València es detecten amb claredat els seus trets fundacionals. La xarxa de séquies de la Vega de València i la séquia de Moncada són...

GOCITRUS organitza un Webinar per a donar a conéixer els avanços del projecte

El Grup Operatiu GOCITRUS organitza el dijous 18 de febrer un Webinar que comptarà amb la participació de Rodolfo Canet, director de l'IVIA. L'esdeveniment busca donar a conéixer els...

Mostrant 1 - 5 de 414 resultats
Articles per pàgina 5
de 83

Video recomanat

Seminari: "Recobriments comestibles: Noves oportunitats en la postcollita de fruites i hortalisses senceres i mínimament processades."

ENLLAÇOS

Seguir a @GVAivia