Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

CAQUIARRELS

CAQUIARRELS

Avaluació de patrons i varietats no astringents de caqui enfront dels reptes de sostenibilitat i canvi climàtic a la Comunitat Valenciana

La possibilitat d'emprar tècniques de micropropagació per a l'obtenció de patrons més tolerants a l'estrés salí i hídric, compatibles amb varietats no astringents i a més més homogenis genèticament per a evitar pèrdues de producció degudes a la variabilitat de la brotada, floració, vigor vegetatiu, quallat i maduració de la fruita, obri unes possibilitats extraordinàries al cultiu del caqui.

RESULTATS ESPERATS

1) Caracterització fenològica i agronòmica de diferents combinacions de varietat i patrons, i del seu comportament en postcollita.

2) L'assaig de necessitats de reg, per part seua, permetrà establir pautes de reg deficitari per a aquest cultiu, maximitzant l'eficàcia d'aquest recurs sense deixar d'obtindre una qualitat òptima de fruita.

3) El projecte permetrà conéixer si és possible cultivar noves varietats no astringents dins de la producció ecològica, i posar en valor aquestes pràctiques entre el sector.

FINANÇAMENT

Finançat per FEADER, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergèngia Climàtica i transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, dins del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

PARTICIPANTS

Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA)

ANECOOP S. COOP.

FUNDACIÓ CAJAMAR C.V.

Investigadors IVIA

Gabino Ríos, centre de Citricultura i Producció Vegetal

Marisa Badenes, centre Citricultura i Producció Vegetal

DURACIÓ: 2021-2022 

PANELL INFORMATIU

 

MÉS INFORMACIÓ