CAQUIARRELS - IVIA
CAQUIARRELS
Avaluació de patrons i varietats no astringents de caqui enfront dels reptes de sostenibilitat i canvi climàtic a la Comunitat Valenciana
La possibilitat d'emprar tècniques de micropropagació per a l'obtenció de patrons més tolerants a l'estrés salí i hídric, compatibles amb varietats no astringents i a més més homogenis genèticament per a evitar pèrdues de producció degudes a la variabilitat de la brotada, floració, vigor vegetatiu, quallat i maduració de la fruita, obri unes possibilitats extraordinàries al cultiu del caqui.
RESULTATS ESPERATS
1) Caracterització fenològica i agronòmica de diferents combinacions de varietat i patrons, i del seu comportament en postcollita.
2) L'assaig de necessitats de reg, per part seua, permetrà establir pautes de reg deficitari per a aquest cultiu, maximitzant l'eficàcia d'aquest recurs sense deixar d'obtindre una qualitat òptima de fruita.
3) El projecte permetrà conéixer si és possible cultivar noves varietats no astringents dins de la producció ecològica, i posar en valor aquestes pràctiques entre el sector.
FINANÇAMENT
Finançat per FEADER, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergèngia Climàtica i transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, dins del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.
PARTICIPANTS
Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA)
ANECOOP S. COOP.
FUNDACIÓ CAJAMAR C.V.
Investigadors IVIA
Gabino Ríos, centre de Citricultura i Producció Vegetal
Marisa Badenes, centre Citricultura i Producció Vegetal
DURACIÓ: 2021-2022
PANELL INFORMATIU