Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

banco de germoplasma de cítricos

Banc de germoplasma de cítrics

Banc de germoplasma de cítrics

El Banc de Germoplasma de Cítrics de l'IVIA es va iniciar en 1975 i el seu objectiu fonamental és el manteniment de genotips que incloguen la major variabilitat genètica possible en el gènere Citrus i els gèneres afins de la subfamília Aurantioideae. 

Té com a característica fonamental que tots els genotips que s'introdueixen en ell, se sotmeten prèviament a un procés de sanejament i només es mantenen genotips lliures de patògens transmissibles per empelt. 

Actualment es mantenen tres col·leccions que s'usen rutinàriament en diversos projectes d'investigació de l'IVIA i d'altres institucions. 

  • La de camp, per a la caracterització i avaluació de genotips
  • La de recintes de malla antiinsectes, per a evitar la recontaminación dels genotips per patògens i pèrdues per estressos abiòtics. i que és, a més, l'origen de tot el material utilitzat per a la propagació comercial en els vivers comercials de cítrics.
  • La criocongelada, per a manteniment a llarg termini.


Les dades d'informació de genotips que figuren en aquesta pàgina procedeixen de l'avaluació de la col·lecció de camp situada en les instal·lacions de l'IVIA (Carretera CV-315, Km 10,7 46113- Moncada (València); (latitud 39° 35' N; longitud 0° 23' W; 55 m altitud))