Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

banco de germoplasma de cítricos

Banc de germoplasma de cítrics

Banc de germoplasma de cítrics

El Banc de Germoplasma de Cítrics de l'IVIA es va iniciar en 1975 i el seu objectiu fonamental és el manteniment de genotips que incloguen la major variabilitat genètica possible en el gènere Citrus i els gèneres afins de la subfamília Aurantioideae. 

Té com a característica fonamental que tots els genotips que s'introdueixen en ell, se sotmeten prèviament a un procés de sanejament i només es mantenen genotips lliures de patògens transmissibles per empelt. 

Actualment es mantenen tres col·leccions que s'usen rutinàriament en diversos projectes d'investigació de l'IVIA i d'altres institucions. 

  • La de camp, per a la caracterització i avaluació de genotips
  • La de recintes de malla antiinsectes, per a evitar la recontaminación dels genotips per patògens i pèrdues per estressos abiòtics. i que és, a més, l'origen de tot el material utilitzat per a la propagació comercial en els vivers comercials de cítrics.
  • La criocongelada, per a manteniment a llarg termini.


Les dades d'informació de genotips que figuren en aquesta pàgina procedeixen de l'avaluació de la col·lecció de camp situada en les instal·lacions de l'IVIA (Carretera CV-315, Km 10,7 46113- Moncada (València); (latitud 39° 35' N; longitud 0° 23' W; 55 m altitud))