Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

DETECTORYZA: Agricultura de precisió en el cultiu de l'arròs: detecció precoç de símptomes de Pyricularia oryzae i determinació de la dosi òptima de fertilitzants mitjançant imatges de satèl·lits i drons.

DETECTORYZA: Agricultura de precisió en el cultiu de l'arròs: detecció precoç de símptomes de Pyricularia oryzae i determinació de la dosi òptima de fertilitzants mitjançant imatges de satèl·lits i drons.

El projecte DETECTORYZA té com a objectiu la incorporació de noves tecnologies al cultiu de l'arròs per a facilitar una agricultura de precisió que faça el cultiu més eficient i sostenible. Per a això es desenvoluparan models basats en intel·ligència artificial que combinen les imatges proporcionades per satèl·lits i drons amb una ambiciosa adquisició de dades a nivell de camp sense precedents a la nostra regió.

DETECTORYZA és finançat per la Agència Valenciana de la Innovació, a través de la convocatòria d'ajudes del Programa de Projectes estratègics en cooperació. Participen la Cooperativa Unió Cristiana de Sueca, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Els models desenvolupats en este projecte seran implementats en un programari operatiu que proporcionarà un sistema d'alertes enfocat a realitzar tractaments dirigits de problemes clau en el cultiu de l'arròs en la Comunitat Valenciana.

El principal objectiu de DETECTORYZA és minimitzar l'impacte ambiental dels tractaments de l'agricultura de l'arròs especialment per la seua ubicació al Parc Natural de l'Albufera. Els problemes clau que tractem de resoldre en este projecte són:

  • La detecció precoç de les primeres fases d'infecció del fong Pyricularia oryzae en camps d'arròs per a la realització de tractaments dirigits.
  • Optimitzar la dosi de fertilitzant del cultiu in situ per a obtindre un màxim de collita evitant aportacions excessives.

El total de l'ajuda destinada al projecte DETECTORYZA (Expedient INNEST/2022/227) ascendix a 191.813,64 euros, concedits a la Cooperativa Valenciana del Camp Unió Cristiana de Sueca en el procediment de concessió d'ajudes del Programa de Projectes estratègics en cooperació de la Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Poden vore un video de presentació del projecte a la nostra Videoteca.