Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

GOCITRUS

GOCITRUS

La citricultura travessa una crisi en termes de sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Una situació que afecta especialment a Espanya, sisé productor mundial de cítrics i el primer en exportació en fresc. L'innovador projecte GOCITRUS, constituït en 2018, pretén resoldre un dels principals problemes per al sector citrícola: la identificació i elecció adequada de varietats de cítrics. Per a això, el projecte desenvoluparà diverses eines tecnològiques de suport a la presa de decisions per a l'elecció varietal adequada.

Els objectius principals del projecte són:

  • Implementar un sistema d'identificació recolzat en la base de dades genòmiques Citrusteq, generalitzant l'experiència d'autenticació obtinguda fins hui i estudiar la possibilitat d'establir un servei d'identificació varietal prenent com a base aquests desenvolupaments.
  • Crear una APP per a ajudar a la presa de decisions del sector productor en l'elecció varietal, tenint en compte les característiques particulars de cultiu.

Entre els impactes que es pretenen obtindre amb el projecte es troben l'eliminació d'errors en l'adquisició de material vegetal, la millora a la competitivitat dels productors o el foment d'un ús més eficient i responsable dels recursos, entre altres.

El grup GOCITRUS està integrat per 8 entitats espanyoles, entre la qual es troba l'IVIA, i el seu àmbit d'actuació involucra directament a 8 províncies espanyoles.

Més informació del projecte en: