Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Centre de Tecnología Post-collita

Objectius Generals

Objectius Generals

  • Millora dels processos de confecció, emmagatzematge i transport de fruites i hortalisses, amb vista a mantindre la seua qualitat fisicoquímica, sensorial i nutricional i garantir la seua seguretat alimentària.
  • Potenciació de la bioeconomia circular mitjançant la valorització de subproductes i excedents de productes hortofructícoles de la Comunitat Valenciana
  • Estudi dels factors que afecten la fisiologia i la patologia de postcollita per al desenrotllament de noves tecnologies aplicables per a l'increment de la vida útil dels productes agroalimentaris.
  • Caracterització del comportament postcollita i qualitat organolèptica de noves varietats de fruites i hortalisses.
  • Desenvolupament de recobriments comestibles per a fruita fresca i mínimament processada.
  • Control integrat no contaminant de malalties de postcollita de productes hortofructícoles.
  • Efecte de tractaments pre- i post-collita sobre la qualitat organolèptica del fruit.
  • Estudis de qualitat sensorial amb consumidors.
 


 

PERSONAL INVESTIGADOR

  • Palou Vall, Lluís - Dr. Enginyer Agrònom - Professor d'Investigació (Coordinador del Centre)
  • Salvador Pérez, Alejandra - Dra. Enginyera Agrònoma - Investigadora principal
  • Pérez Gago, Mª Bernardita - Licenciada en Ciències Químiques i Dra. en Ciència i Tecnología dels Aliments - Investigadora principal
  • Besada Ferreiro, Cristina - Dra. Ciència i Tecnologia dels Aliments - Científica titular
  • Settier Ramírez, Laura - Dra Ingeniera Agrónoma - Contratada programa Juan de la Cierva
  • Navarro Latorre, Pilar - Enginyera Tècnica Agrícola -Tècnica d'Investigació
  • García Rodríguez, Alfonso - Enginyer Tècnic Agrícola - Tècnic d'Investigació
  • Gil Cabanes, Rebeca - Licenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Màster en Seguretat i Nutrició Alimentària - Tècnica Especialista de Laboratori (Funcionaria interina)
  • Taberner Roselló, Verònica - Licenciada en Farmàcia i Màster en Ciència i Tecnologia dels Aliments - Técnica Superior de Laboratori per a la Investigació (Contratada laboral vinculada a projecte d'investigació)
  • Casino Pesudo, Ana - Graduada en Biologia - Tècnica especialista de Laboratori - Funcionària interina vinculada a projecte d'investigació
  • Peris Peris, Cristina - Dra. en Biologia i Biotecnologia Vegetal - Tècnica especialista de Laboratori - Funcionària interina vinculada a projecte d'investigació
  • Quaresma Vilhena, Nariane - Dra. en Ciència i Tecnologia del Aliments - Funcionaria interina vinculada a projecte d'investigació
  • Quintanilla Vázquez, Paloma Galicia - Dra. en Ciència i Tecnologia de la Producció Animal - Funcionaria interina vinculada a projecte d'investigació
  • Poveda Cruañes, Raquel - Enginyera Tècnica Agrícola - Funcionaria interina vinculada a projecte d'investigació

 

Personal investigador en formació

  • Giménez Sanchis, Adrián – Graduat en Ciència i Tecnologia dels Aliments - Becari Predoctoral
  • Lima de Souza, Ricardo Felipe – Enginyer Agrònom - Becari Predoctoral
  • Moreno Martínez, Ana Pilar - Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments - Becària predoctoral
 

 

PROJECTES DESTACATS

Rellançant l'agroalimentació valenciana per a una producció i consum sostenibles i assegurances (AgroAlimVal).

Subprojecte 2. Estratègies sostenibles per a garantir la qualitat postcollita dels productes hortofructícoles valencians i reduir el desaprofitament alimentari.

  • Entitat finançadora: IVIA (Projecte 52201)
  • Investigador responsable: María Bernardita Pérez Gago

 

Noves línies emergents d'investigació agroalimentària (EmerCiencia)

Paquet 5. Donant veu al consumidor. Adaptació de l'oferta a les seues preferències per a millorar el posicionament dels productes hortofructícoles de la Comunitat Valenciana.

  • Entitat finançadora: IVIA (Projecte 52401E)
  • Investigador responsable: Cristina Besada

 

Creació de sistemes automàtics i no destructius d'inspecció en postcollita per a determinar les propietats i qualitat interna de fruites d'especial interés per a la Comunitat Valenciana. •

  • Entitat finançadora: GVA (Programa PROMETEU CIPROM/2021/014)
  • Investigador responsable: José Blasco, Alejandra Salvador

 

Gomositat de la polpa en caqui com a desorde provocat per les baixes temperatures d'emmagatzematge. Mecanisme bioquímic implicat i estratègies per a mitigar la seua incidència (KAKIRUB). 

  • Entitat finançadora: MICINN (PID2021-127975OR-C21) 
  • Investigadora responsable: Alejandra Salvador

RECURSOS D'ESPECIAL INTERÉS

  • Laboratoris d'anàlisi de la qualitat totalment equipats per a l'anàlisi de fruites dotat amb: 2 Texturòmetres Universal Instron, 1 Mesurador de textura portàtil Durofel, 2 Colorímetres triestímul, Refractòmetre digital, Valorador d'acidesa del suc, 5 Congeladors de 600 litres de –20ºC, 3 Congeladors de –80ºC, 1 Lupa binocular.
  • 1 sala de tastos totalment equipada per a anàlisi sensorial amb equips informàtics per a maneig de dades.
  • Laboratori d'anàlisi bioquímica dotat amb: Cromatògraf líquid d'alta resolució (HPLC) amb detectors de díode array, fluorescència, índex de refracció i espectròmetre de masses i generador de nitrogen, Cromatògraf de gasos acoblat a detector de masses, Espectròmetre de masses isotòpic, Lector de microplaques, Espectrofotòmetre UV-Vis, Equip d'evaporació a buit amb controlador de buit, Sistema d'extracció en fase sòlida, Centrífuga, Bany ultrasons, Homogeneïtzador, Dessecadores.
  • Laboratori de patologia equipat amb: Cabines de flux laminar, Cabina de seguretat biològica, Microscopis, Lupa estereoscòpica, Autoclau, Bany d'ultrasons, Comptador de colònies, Estufes incubadores, Congelador i nevera.
  • Planta pilot de 900 m2 amb les instal·lacions següents: 10 Cambres frigorífiques, entre 9 i 12 m2 cada una amb control automàtic informatitzat de temperatura i humitat relativa, 6 Cabines estanques de 0,4 m3 cada una amb control automàtic informatitzat de temperatura i equip automàtic de mescla de gasos, Laboratori de 70 m2, Línia completa de manipulació i confecció de fruites, Banyera de 250 L amb resistències elèctriques i termòstat.
  • Laboratori de recobriments comestibles equipat amb: Equips d'homogeneïtzació, Reactor d'alta pressió amb agitació, Equips per a mesurar les propietats barrera i mecàniques de films, Viscosímetre, Brillómetre.
  • Laboratori de fruites i verdures mínimament processades equipat amb: Sala per al processament mínim de fruites i hortalisses amb control de temperatura, Màquines d'envasament de barquetas i bosses amb sistemes de buit i injecció de gasos, Sistema per a assajos d'atmosferes controlades acoblat a sistema mesclador de gasos, Analitzador de gasos portàtil, Cambres climàtiques amb control de temperatura i humitat relativa.