Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Actualitat

Ves enrere Investigadors de l'IVIA participen en la primera edició del Curs d'anàlisi bioinformàtica per al diagnòstic de patògens vegetals

Investigadors de l'IVIA participen en la primera edició del Curs d'anàlisi bioinformàtica per al diagnòstic de patògens vegetals

Durant els dies 20 de novembre, 1 i 11 de desembre, diversos investigadors del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA han participat en la primera edició del Curs d'Anàlisi Bioinformàtica per al Diagnòstic de Patògens Vegetals, promogut pel Grup Especialitzat en Detecció Diagnòstic i Identificació de la Societat Espanyola de Fitopatologia (GEDDI-SEF). El curs s'ha dut a terme en format en línia, al llarg de tres sessions, amb una duració total de 15 hores, i s'ha centrat en l'aplicació de la metodologia de seqüenciació de tipus Sanger, com a eina per al diagnòstic de patògens vegetals.

La idea de realitzar este curs va sorgir d'una enquesta, realitzada pel GEDDI, que va posar en relleu l'interés per una formació específica en l'àmbit de la seqüenciació clàssica. Al llarg de les tres sessions del curs, els participants es van familiaritzar amb el maneig de softwares bioinformàtics, l'obtenció de dades de seqüenciació, la realització d'acoblats de seqüències, l'ús de les principals bases de dades de seqüències i l'aplicació de protocols de diagnòstic elaborats per la European Plant Protection Organization (EPPO). Durant el curs es van impartir tres ponències magistrals centrades en l'aplicació de mètodes de seqüenciació de primera, segona i tercera generació en el diagnòstic de fongs, virus, viroids, fitoplasmes i bacteris, que van ser impartides per les Dres Ana Pérez Sierra i Ana Belén Ruiz García, per part de l'IVIA, i pel Dr. Irving Cancino de la Universitat de València. El curs va comptar també amb la participació dels Drs Antonio Olmos, Ester Marco-Noales, Silvia Barbé i Félix Morán, tots ells investigadors de l'IVIA, responsables i membres dels Laboratoris Nacionals de Referència de Virus de llenyoses i Bacteris fitopatògens.

Mostra del gran interés suscitat pel curs va ser l'assistència de 66 participants, procedents de 37 instituts d'investigació agrària o universitats, 25 laboratoris de sanitat vegetal i 5 empreses del sector privat.