Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere L'IVIA publica dos articles sobre l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats

L'IVIA publica dos articles sobre l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats

La creixent consciència mediambiental de la societat europea, així com la preocupació per preservar la salut de les persones i de l'ecosistema, han estimulat en els últims anys importants accions legislatives per a minimitzar els riscos associats a la utilització de fitosanitaris.

En aquests articles es repassen algunes de les contribucions que el Centre d’Agroenginyeria de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries ha realitzat per a l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats amb l'objectiu d'aconseguir un control de plagues i malalties en cítrics sostenible econòmica i mediambientalment.

En el primer article es descriuen les aplicacions i eines relacionades amb l'optimització de la dosi d'aplicació. En el segon article es desenvolupa la investigació duta a terme per al correcte funcionament i ajust de les màquines tradicionals i la utilització de noves tecnologies d'aplicació precisa.

Aquestes investigacions formen part del projecte 52204, cofinançat per la Unió Europea. Pots obtindre més informació en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.

Actualitat

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Investigadors de l'IVIA participen en l’XI International Symposium of Kiwifruit a Nova Zelanda

Participació destacada del grup de millora de patrons de l'IVIA dins de l'XI International Symposium of Kiwifruit organitzat per la International Society for Horticultural Science (ISHS) i...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter