Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià


 

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures, saludables i sostenibles, econòmica, social i mediambientalment, per a rellançar la producció, transformació i comercialització dels productes que conformen els pilars del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana: cítrics, fruiters, hortalisses, arròs i aliments d'origen animal.

Per a aconseguir estes ambicioses metes, AgroAlimVal s'estructura en tres subprojectes que prioritzen accions multidisciplinàries en les àrees de producció vegetal, postcollita i ramaderia, establint els següents objectius específics:

  1. Obtindre, seleccionar i conservar varietats noves i tradicionals d'arbres fruiters, plantes hortícoles i arròs, de major qualitat i millor adaptades al canvi climàtic, a través de la valorització dels recursos disponibles i l'aplicació de ferramentes genòmiques per a obtindre resultats més precisos.
  2. Potenciar el tractament posterior a la recol·lecció en la Comunitat Valenciana, implementant criteris de postcollita i qualitat sensorial en la selecció de nou material vegetal, optimitzant i desenvolupant tecnologies sostenibles i segures, tant per a producció convencional com ecològica, potenciant la bioeconomía circular mitjançant la valorització de subproductes i l'obtenció de nous productes.
  3. Afavorir el benestar i la salut dels animals, al mateix temps que es reduïx el seu impacte ambiental, i aumentar la rendibilitat de les explotacions ramaderes amb ajuda dels avanços en alimentació, reproducció, cria, disseny d'allotjaments i ramaderia de precisió.

Els resultats de AgroAlimVal seran de gran utilitat tant per al sector de producció primària vegetal i animal, com per a les empreses de transformació i comercialització, ja que el coneixement generat i les tecnologies desenvolupades permetran abordar en millors condicions els principals reptes del sector agroalimentari, podent fer front a la forta demanda i competència actual, i contribuint a posicionar a la Comunitat Valenciana com un referent a nivell mundial en agroalimentació amb productes de qualitat, segurs, sostenibles i adaptats a les demandes del consumidor.

Oferim en la nostra videoteca un clip informatiu sobre el conjunt del projecte, presentat per la seua coordinadora, la Dra. Bernardita Pérez Gago, i tres clips més específics, presentats pels coordinadors dels subprojectes.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter