Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA desenvolupa un mètode ràpid per a detectar les tres espècies de 'Candidatus Liberibacter' associades al HLB

L'IVIA desenvolupa un mètode ràpid per a detectar les tres espècies de 'Candidatus Liberibacter' associades al HLB

El Huanglongbing és una malaltia devastadora que afecta a totes les espècies de cítrics comercials i no té cura, per la qual cosa previndre la seua propagació és crucial. L'equip de Bacteriologia de l'IVIA ha desenvolupat un mètode ràpid de detecció in situ en temps real de les 3 espècies de 'Candidatus Liberibacter' associades al HLB, i ho ha validat segons els paràmetres establits per la European Plant Protection Organization, la qual cosa garanteix que es tracta d'un mètode robust i fiable.

Els resultats d'aquest estudi, publicats en Frontiers in Plant Science, presenten un nou protocol d'amplificació mitjançant polimerasa i recombinasa (RPA) capaç de detectar les tres espècies de 'Ca. Liberibacter' associades al HLB, tant en insecte vector com en planta.

Aquesta investigació ha sigut finançada amb fons europeus, gràcies al projecte Life Vida for Citrus i al projecte SOSTENIBLE de la GVA (projecte núm. 52202, cofinançat també amb fons europeus), i al projecte nacional Fortecitrus (PID2021-124145ORC21).

Pots accedir a l'article complet en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter