Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Els resultats de l'IVIA en l'optimització del reg del cultiu de l'alvocat arriben fins a la revista Forbes

Els resultats de l'IVIA en l'optimització del reg del cultiu de l'alvocat arriben fins a la revista Forbes

La prestigiosa revista internacional Forbes s'ha fet eco dels treballs duts a terme pel Grup de Regs de l'IVIA en un article publicat recentment en les seues pàgines sobre l'ús del reg per degoteig per a crear noves regions de cultiu sostenibles per als alvocats.

L'alvocat és un cultiu amb nombroses servituds per al seu adequat desenvolupament en les nostres condicions, entre ells els elevats requeriments hídrics en quantitat i qualitat. En països amb climes semiàrids com Espanya, el reg per degoteig, la fertirrigació i la protecció contra les gelades estan canviant on i com es cultiven els alvocats. Espanya és, de fet, un dels 20 principals països productors d'alvocat i el primer proveïdor d'alvocats d'Europa.

En l'article es destaquen els treballs que s'estan duent a terme per a crear les condicions necessàries per al cultiu de l'alvocat en aquests nous mercats. En aquest sentit, Gil María Campos Alabau, enginyer agrònom i MIT Sloan Fellow en Innovació i coordinador del Grup Operatiu d'Innovació de l'Alvocat en el qual va participar l'IVIA, destaca els resultats d'un estudi dut a terme pel nostre Institut i en el qual es va poder comprovar que amb quantitats d'aigua equivalents, però aplicades al sòl mitjançant dissenys adequats i sistemes de reg més eficients, la productivitat del cultiu augmentava substancialment.

L'aparició en la revista Forbes suposa una mostra dels excel·lents resultats obtinguts en l'IVIA en els treballs duts a terme en necessitats hídriques i optimització del disseny agronòmic de la instal·lació de reg per a l'augment de la productivitat del cultiu de l'alvocat en les nostres condicions.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter