Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Investigadors de l'IVIA participen en la presentació del projecte Agufert

Investigadors de l'IVIA participen en la presentació del projecte Agufert

La setmana passada va tindre lloc la jornada de presentació del projecte Agufert, que naix amb l'objectiu de desenvolupar pràctiques de maneig integrat de fertilització de l'alvocat que afavorisquen el desenvolupament d'un cultiu més ecoeficient. La presentació va comptar amb la participació destacada d'investigadors de l'IVIA.

Ana Quiñones, coordinadora del Centre per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible (CDAS), va intervindre per a parlar sobre el Sistema Integrat de Diagnòstic i de Recomanació nutricional que serà desenvolupat mitjançant la realització del projecte per al cultiu de l'alvocat en les condicions de l'Est peninsular.

Per part seua, Luis Bonet, responsable del Servei de Tecnologia del Reg va explicar com s'avaluarà l'efecte del maneig del reg sobre la productivitat de l'alvocat.

César Monzó, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, va exposar la utilitat del maneig de les cobertes vegetals per a millorar el quallat del fruit, aspecte que es contemplarà, també, en el citat projecte.

Sergio Cubero, del Centre d’Agroenginyeria, va explicar el desenvolupament d'eines digitals i de teledetecció, que desenvoluparà útils per a aconseguir un diagnòstic nutricional ràpid i la seua necessitat de mostreig.

Finalment, Alejandra Salvador, del centre de Tecnologia Postcollita, va explicar la importància de caracteritzar la maduració i el comportament postcollita de l'alvocat cultivat a la Comunitat Valenciana.

Agufert es durà a terme en col·laboració amb investigadors de la Universitat Politècnica de València, Fertusa Marenostrum i AVA ASAJA i està cofinançat per la Unió Europea i la Generalitat Valenciana a través de l'Agència Valenciana d'Innovació.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter